Yunan Genelkurmay Başkanı Türkiye’yi tehdit etti

yazar:

kategori:

Atina yönetiminden Türkiye’ye yönelik son tehdit Yunan Genelkurmay Başkanı’ndan geldi. Evangelos Apostolakis, “Türkler kayalıklarımıza çıkarsa yerle bir ederiz. Hükümetimiz de aynı görüştedir” dedi.

Ankara ile Atina arasında gerginlik Yunan tarafından gelen hadsiz açıklamalarla nedeniyle derinleşiyor. Yunan ordusu Genelkurmay Başkanı Apostolakis, Türkiye’yi doğrudan tehdit etti. Hadsiz açıklamanın sahibi Apostolakis, Türk askerinin Ege’de herhangi bir kayalığa çıkması durumunda, o kayalığı yerle bir edeceklerini söyledi.

Yunanistan’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Evangelos Apostolakis, Ege Denizi’nde olası bir gerginlik karşısında alınacak önlemlere verdiği yanıtla tepki çekti. “Bir kayalığa çıkarlarsa o kayalığı yerle bir edeceğiz. Bu hükümetimizin de desteklediği kırmızı çizgimizdir.” dedi.

Yunan Genelkurmay Başkanı, Türkiye’yi açıkça tehdit etti

İŞLER O NOKTAYA VARMAYACAKTIR

Gazetecilerin, ‘Türkiye ile savaş çıkması durumunda Yunanistan kimlerden yardım alacaktır’ şeklindeki sorularına da yanıt veren Apostolakis, “Türkiye ile savaşa girersek, kimse bizimle savaşmayacak. Bizim amacımız o noktaya kadar varmamaktır. Amerika ve Avrupa Birliği ile birlikte Türkler’in o noktaya varmayacağı teminatını almak istiyoruz.” diye konuştu.

Yunan Genelkurmay Başkanı ayrıca ABD’nin, bölgede Türkiye, Mısır ve İsrail’in oluşturduğu baskıya karşı denge unsuru oluşturduğunu da söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.