Endonezya’da patlayan Anak Krakatau Yanardağı küçüldü

yazar:

kategori:

Endonezya’da son yılların en büyük doğal afetine neden olan Sunda Boğazı’ndaki Anak Krakatau Yardağı’nın patlamalar nedeniyle 3’te 2 oranında küçüldüğü belirtildi. Uzmanlar, patlamanın etkisiyle büyük parçalar kopan yanardağın yüksekliğinin 340 metreden 110 metreye düştüğünü açıkladı.

Anak Krakatau Yanardağı’nda önceki günlerde meydana gelen patlamalar devam ediyor. Patlamanın gerçekleştiği yanardağa ait uydu fotoğraflarını inceleyen araştırmacılar, yanardağın yüksekliğinde ve hacminde 3’te 2 oranında küçülme meydana geldiğini tespit etti. Çok şiddetli patlamaların meydana gelendiği yanardağdan geriye küçük bir dağ parçası kaldı. 340 metre olan Anak Krakatau Yanardağı, 110 metre kalırken kopan parçaların 150 ila 170 milyon metreküp arasında olduğu tahmin ediliyor.

Patlamanın etkisiyle dev parçaların koptuğu yanardağ, 3’te 2 oranında küçüldü

DENİZE DÜŞEN PARÇALAR TSUNAMİYE NEDEN OLDU

Yanardağdan kopan milyonlarca metreküp büyüklüğündeki dev parçaların denize düşmesi sonucu, tsunami meydana gelmiş ve yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. Bilim insanları 3’te 2 oranında küçülen yanardağda, patlamaların sona ermesinin ardından ayrıntılı incelemede bulunmak için bekliyor. Anak Krakatau Yanardağı’nda meydana gelen değişiklikler bu inceleme sonucunda daha net anlaşılacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.