Milyonda bir yaşar denilen yapışık ikizler 16 yaşına girdi

yazar:

kategori:

İngiltere’de 16 yıl önce dünyaya yapışık olarak gelen ikizler için hayatta kalmaları ‘mucize’ denilmişti. Yapışık olarak dünyaya gelen ikizler Zeynep ve Cennet Rahman, şimdiyse sağlık ve mutlulukla 16’ncı yaşlarını kutluyor ve geleceğe umutla bakıyor.

Zeynep ve Cennet Rahman kardeşler 2002 yılının Aralık ayında İngiltere’de bir hastanede göğüsleri ve karaciğerleri yapışık halde dünyaya geldi. Rahman çifti, ikizleri henüz anne karnındayken yapışık olarak dünyaya gelecekleri konusunda bilgilendirildi. Genç çifte, ikizlerinizin hayatta kalma ihtimali milyonda bir denilerek kürtaj önerildi.

AİLE KÜRTAJI REDDETTİ

Doktorların milyonda bir yaşama ihtimali verdiği ve kürtaj önerdiği Rahman çifti, bu öneriyi reddederek ikizlerini kucağına almak istedi. Hemüz 6 aylıkken ameliyat masasına yatırılan Zeynep ve Cennet kardeşler 20 doktorun katıldığı 4 saattlik ameliyatla ayrılabildi. Minik bedenleri aylarca gözetim altında tutuldu.

Bütün kötü olasılıklara meydan okuduklarını belirten ikizlerin annesi, “Bu bir mucize, o dönem bugünleri bile hayal edemezdim Bugün onlara bakmak harika.” diye konuştu. İkizlerin babası ise, “Tanrı’ya ve bu yolda bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz. Ben dünyadaki en şanslı babayım.” dedi.

BİRBİRLERİNİN EN İYİ ARKADAŞI OLDULAR

16 yaşına basan ikizler, birbirlerinin en iyi arkadaşı oldu. Okul hayatında büyük başarı yakalayan Zeynep ve Cennet Rahman kardeşler, ilerleyen yıllarda iki farklı üniversitede eğitim görmek istediklerini söyledi. Babaları ise kızlarının ayrı üniversitelerde yapamayacağını ifade ederek aynı üniversiteye gidecekleri görüşünde.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.