Barselona’da bağımsızlık yanlıları sokaklara çıktı

yazar:

kategori:

İspanya’da Başbakan Pedro Sanchez’in kabineyi Barselona’da toplama kararının ardından bağımsızlık yanlısı Katalanlar, protesto için sokaklara çıktı.

İspanya’da ayrılıkçı Katalanlar’ın bulunduğu Barselona, bir kez daha karıştı. Başbakan Pedro Sanchez’in kabineyi Barselona’da toplama kararına tepki gösteren Katalanlar, sokaklara inerek protesto gösterisi düzenledi. Çıkan olaylara polis sert müdahale etti.

Katalonya’da yine binlerce kişi sokaklara çıkarak İspanyol hükümetini protesto etti

Katalonya’da meydanları dolduran eylemciler, pek çok yolu da trafiğe kapattı. Polis ve protestocular arasındaki gerilim ise zaman zaman yükseldi. Polis ve eylemciler karşı karşıya gelirken, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BAŞBAKAN SANCHEZ GÖVDE GÖSTERİSİ YAPIYOR

İspanya Başbakan’ı Sanchez’in geçtiğimiz yıl ayrılıkçı eylemlerle karışan Barselona’da kabinesini toplayarak gövde gösterisi yaptığı konuşuluyor. İspanyol basınına göre Sanchez, Barselona kararıyla kabinesini her yerde toplayabilir mesajı vermek istiyor.

Sanchez ve Torra İspanyol-Katalan gerilimini düşürmek için bir araya gelmişti

Diğer yandan Barselona’da sokaklara çıkan protestocular ise kabinenin burada toplanmasını provokasyon olarak değerlendiriyor. Katalonya’da geçtiğimiz yıl düzenlenen bağımsızlık referandumunun ardından Barselona’da bağımsızlık ilan edilmişti. Ancak bu kararın uygulanmasına izin vermeyen İspanyol hükümeti, bağımsızlık yanlısı Katalan siyasilere hapis cezası verdi. O tarihten bu yana Katalonya’da tansiyon düşmezken, Başbakan Sanchez gerilimi düşürmek için Katalan lider Quim Torra ile bir araya geldi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.