Endonezya’da yeni tsunami uyarısı

yazar:

kategori:

Sunda Boğazı’nda meydana gelen tsunami nedeniyle Endonezya’da ölü sayısı her geçen gün artarken, uzmanlar yeni tsunami beklentisi nedeniyle vatandaşlara kıyı şeridinden uzak durun çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz gün Sunda Boğazı’nda meydana gelen tsunamide ölenlerin sayısı son olarak 281 olarak açıklandı. Dev dalgalar nedeniyle binden fazla kişinin yaralandığı Endonezya’da 57 kişiden daha haber alınamadı. Arama ve kurtarma çalışmalarına devam eden yetkililer, yeni bir tsunami dalgası nedeniyle halke kıyı şeridini terk edin uyarısında bulunuyor.

Endonezya Ulusal Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre tsunami nedeniyle 281 kişi hayatını kaybederken, 1016 kişi de yaralandı. Dev dalgalara kapılarak kaybolan 57 kişiye ise henüz ulaşılamadığını aktaran Endonezyalı yetkililer, bölgede yüzlerce evin yerle bir olduğunu ifade etti.

YENİ TSUNAMİLER BEKLENİYOR

Sunda Boğazı bölgesi tsunami nedeniyle yerle bir olurken, uzmanlar dev dalgalarla ilgili uyarılarını yineledi. Uzmanla, halka kıyı şeridinden uzak durun uyarısı yaparken, tsunamiye neden olan yanardağdaki faaliyetler endişeye neden oldu.

Tsunamiye neden olan yanardağdaki faaliyetler sürüyor

Afet bölgesini ziyaret eden Başbakan Joko Widodo, afetle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. ABD Başkanı Trump ise Endonezya’ya kayıpları nedeniyle taziye mesajı gönderirken, “Endonezya, iyileşmen ve toparlanman için dua ediyoruz. Amerika sizinle.” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.