Macron Sarı Yelekliler’i ikna edemedi

yazar:

kategori:

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamaları Sarı Yelekli eylemcileri ikna edemedi. Ülke genelinde 16 bin eylemci bir kez daha sokaklara indi.

Sarı Yelekliler olarak bilinen eylemler Fransa’da 5’inci haftasına girdi. Ülke genelinde 16 binden fazla göstericinin sokaklara çıktığı tahmin edilirken, polis ekipleri göstericilere yine biber gazı ve copla müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı gösterilerde, bir kişi gözünden yaralandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklamaları Sarı Yelekli olarak bilinen öfkeli kalabalığı yatıştırmaya yetmedi. Sarı Yelekliler, önceki gün 5’inci büyük eylemlerini gerçekleştirmek için sokaklara çıktı. Başta Paris olmak üzere pek çok kentte sokaklara çıkan eylemciler, polisle karşı karşıya geldi. Yer yer sert müdahalelerin yaşandığı gösterilerde onlarca kişi gözaltına alındı.

Fransa’da protestocular Cumhurbaşkanı Macron’un istifasını istiyor

MACRON’UN VAATLERİ YETERSİZ KALDI

Eylemleri yönetim karşıtı hal alması üzerine maaşlara 100 Euro zam kararı alan Macron, emekli maaşlarından da kesinti yapılmayacağını açıklamıştı. Macron’un vaatlerini yetersiz bulan göstericiler, bir kez daha organize olarak Paris’e indi. Şanzelize ve Opera Meydanı’nda toplanan Sarı Yelekliler, hep bir ağızdan Macron’un istifasını istedi.

Polis kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ülke genelindeki eylemlere 16 binden fazla gösterici katıldı. Sadece Paris’te 8 bin polis görev yaparken, ülke genelinde Sarı Yelekliler eylemlerine 90 bin polis görevlendirildi. Paris’in merkezi konumundaki Şanzelize Caddesi’nde dükkan ve mağazalar açılmadı. 

17 Kasım’da başlayan gösterilerde 4 kişi hayatını kaybetti binden fazla kişi yaralandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.