Macaristan’da işçilerin kölelik yasasına tepkisi sürüyor

yazar:

kategori:

Macaristan’da ‘kölelik yasası’ olarak da adlandırılan yeni mesai yasasına karşı işçilerin eylemleri devam ediyor. Başkent Budapeşte’de 15 binden fazla işçi meydanlara indi.

Macaristan’da işçilerin fazla mesai öfkesi dinmiyor. Hükümetteki aşırı sağcı partinin, hazırladığı yıllık mesai saatlerini arttırılmasını öngören yasa teklifi işçileri sokaklara döktü. Başkent Budapeşte’de toplanan 15 binden fazla işçi, kölelik yasası olarak adlandırdıkları düzenlemeyi protesto etti.

Aşırı sağcı Başbakan Viktor Orban ve partisi Fidesz başkent sokaklarında protesto edilirken, göstericiler eylemlerin ismini “Mutlu Noeller Sayın Başbakan” koydu.

Budapeşte’deki protestolara yaklaşık 15 bin kişi katıldı

PROTESTOCULAR SOĞUK HAVA DİNLEMEDİ

Macaristan’da sıcaklıklar sıfırın altına düşmesine rağmen Budapeşte’deki protestocular dağılmadı. Devlet televizyonuna doğru harekete geçen kalabalığa polis müdahale etti. Polis ekipleriyle eylemciler arasında çıkan arbedede göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Polisin kullandığı gaz, çok sayıda göstericinin etkilenmesine neden oldu.

MİLLETVEKİLLERİ YAKA PAÇA KOVULDU

Devlet televizyonuna girerek bildiri okumak isteyen iki milletvekili ise güvenlik güçleri tarafından yaka paça binadan atıldı. Güvenlik güçlerine direnen biri kadın, diğeri erkek iki vekil güvenlik güçleri tarafından binadan atıldı. Macaristan’da son 10 yılda gerçekleşen en büyük gösterilerde şu ana kadar çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.