Sarı Yelekliler protestolarında binden fazla gözaltı

yazar:

kategori:

Paris’te hükümetin akaryakıta yaptığı zamda geri adım atmasına rağmen meydanlara inen Sarı Yelekliler ile polis arasında çıkan çatışmada binden fazla gösterici gözaltına alındı.

Macron yönetiminin akaryakıt zammında geri adım atmasını yeterli bulmayan Fransalılar, dün bir kez daha Paris meydanlarına indi. Polis ve Jandarma Özel Kuvvet birimlerinin yoğun önlemlerine rağmen kentin en önemli meydanlarını dolduran Sarı Yelekliler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 118 kişi yaralandı, binden fazla protestocu gözaltına alındı.

Zam konusunda hükümete geri adım attıran Sarı Yelekliler, bu kez hayat pahalılığına karşı sokaklardaydı. ‘Var olmak değil, yaşamak istiyoruz’ sloganıyla meydanlara çıkan göstericilere polisin müdahalesi oldukça sert oldu. 1968 Mayıs ayaklanmasından sonra yaşanan en şiddetli protesto gösterilerinde Paris’in kalbi konumundaki Şanzelize sert çatışmalara sahne oldu.

Protestocuların kullandığı sloganlar dikkat çekti

89 BİN POLİSLE MÜDAHALE ETTİLER

Eylemlerin kilit noktası Paris’te 9 bin polis olaylara müdahale ederken, ülke genelindeki olaylara 89 bin polis ve Jandarma kuvvetleriyle müdahalede bulunuldu.

Göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki gerilim zaman zaman yükselirken, protestoculara göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale edildi. Bölgeye zırhlı araç ve takviye kuvvetler sevk edilirken çıkan olaylarda çok sayıda protestocu yaralandı. 

Paris’te polisin göstericilere sert müdahalesi tepk çekti

BİNDEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gösteriler öncesi Sarı Yelekliler’de ‘ılımlı’ olarak adlandırılabilecek bir grup meydanlara çıkmama kararı almıştı. Buna rağmen ülke genelinde sokağa çıkanların sayısında azalma görünmezken, binden fazla protestocunun gözaltına alındığı öğrenildi.

Olaylar sırasında yağmalarda meydana geldi. Bazı aşırı uçlar, park halindeki araçları ateşe verirken, dükkanların da yağmalandığı görüldü. 

DİZ ÇÖKTÜRÜLEN ÖĞRENCİLER UNUTULMADI

Paris’te polis tarafından gözaltına alınan öğrencilerin diz çöktürüldüğü görüntüler tepki çekti

Protestocular Cumhurbaşkanı Macron’u istifaya davet ederken, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan lise öğrencilerine diz çöktürüldüğü sahneler unutulmadı. Göstericiler, öğrencilere destek amaçlı aynı duruşu sergiledi. 

Başbakan  Édouard Philippe sukunet çağrısı yaptı

BAŞBAKAN SUKUNET ÇAĞRISI YAPTI

Fransa Başbakanı Eduard Phillipe canlı yayına çıkarak Fransızlara sukunet çağrısında bulundu. 

Sarı Yelekliler eylemi Cumhurbaşkanı Macron’un karşı karşıya kaldığı en büyük kriz olarak gösteriliyor. Eylemler sadece Fransa ile sınırlı kalmadı. Belçika ve Hollanda’da da protestocular ekonomik koşulları protesto etmek için sokaklara çıktı.

Brüksel’de polis Sarı Yeleklilere müdahale etti

Belçika’nın başkenti Brüksel’de akaryakıt zamlarını ve ekonomik koşulları protesto eden kalabalığa polis müdahale etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.