Kocaeli’den dünyaya itfaiye eri yetiştiriyorlar

yazar:

kategori:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen itfaiye eri yetiştirme programında son öğrenciler de sertifikalarını aldı. 13’ü Filistinli olmak üzere 20 kişilik gruba eğitim veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, düzenlenen törenle yeni itfaiye erlerine sertifikalarını teslim etti.

Program kapsamında 70’inci grup olarak itfaiye eri eğitimlerini tamamlayan Filistinliler,  yine Gazze, Ramallah, Nablus ve El -Halil’den gelen adayları eğiten İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından eğitildi. Eğitim programına katılan 20 kişilik grupta 13 Filistinli bulunurken, 7 kişi de Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen itfaiye eri adayları.

Sertifika programında konuşan İtfaiye Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz, programa yurt içi ve yurt dışından çok sayıda talep olduğunu söylerken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir hizmetin içinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. “Bilgi paylaştıkça güzel bir unsurdur” diye devam eden Palaz, özellikle Filistin’den Kocaeli’ye gelen itfaiye eri adaylarına teşekkür etti.

FİLİSTİNLİLER, TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNDEN MEMNUN

Programa katılan 13 Filistinli itfaiye eri adına konuşan Ayman Naserdeen, Filistin’de yaşanan sıkıntılı süreci anımsatarak burada öğrendiklerini ülkelerinde uygulamak istediklerini söyledi. Eğitmenlerine teşekkür eden Naserdeen, “Eğitimde bizlere yardımcı olan bütün eğitmenlerimize ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim, ayrıca burada bulunmamızı sağlayan Türkiye Belediyeler Birliği’ne de özellikle şükranlarımı sunarım” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.