Birleşmiş Milletler’den Yemen için acil yardım çağrısı

yazar:

kategori:

Yemen dünyanın kanayan yarası olmayı sürdürüyor. 100 bine yakın çocuğun açlık nedeniyle hayatını kaybettiği Yemen’de yaşanan insanlık krizinin faturasını yerel halk ödüyor. Yemen için harekete geçen Birleşmiş Milletler, acil yardım çağrısında bulundu. 4 milyar dolarlık acil yardım çağrısında toplanacak para, 2019 yılında 15 milyon sivilin temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

Birleşmiş Milletler, 2019 yılında 42 ülkede 139 milyon yardıma muhtaç insana yardım eli uzatmaya hazırlanıyor. Bunun için uluslararası topluma 22 milyar dolarlık kaynak çağrısı yapan BM, 21 bölgede yaşanan insanı krizlere yardım etmeyi planlıyor. BM’nin 2019 yılında oluşturacağı yardım kaynağının en büyük bölümü ise koalisyon güçleri tarafından yerle bir edilen Yemen için harcanacak.

“YEMEN DÜNYADAKİ EN BÜYÜK AÇLIK KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA”

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Sorumlu Koordinatörü Yemen’in dünyadaki en büyük açlık kriziyle karşı karşıya olduğunu söyleyerek yaşanan dramın tablosunu çizdi. BM’den Yemen ile ilgil yapılan açıklamada, “2019’un en sorunlu ülkesi Yemen olacak. 24 milyon yüzde 75’i insani yardımlara muhtaç halde. Birleşmiş Milletler olarak 15 milyon insanın temel ihtiyaçlarını karşılamayı umuyoruz. Yemen için 4 milyar dolar kaynak arıyoruz.” denildi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ÖDENEMİYOR

Savaş nedeniyle ekonomisi çöken Yemen’de memur ve emekli maaşları ödenemiyor. BM, konuyu ABD ve Suudi Arabistan ile birlikte çözüme kavuşturmayı düşünüyor.

Yemen’de Husiler ile hükümet arasında 4 yıldır süren iç savaşın sona erdirilmesi için de girişimler olacak. Husiler ile Yemen hükümeti temsilcileri BM koordinatörlüğünde İsveç’te bir araya gelecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.