Yalova Çınarcık 4,5’lik depremle sarsıldı

yazar:

kategori:

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde 4,5 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 5,4 kilometre atında meydana gelen deprem, İstanbul’da da hissedildi.

Merkez üssü Yalova’nın Çıkarcık ilçesine bağlı Esenköy’de sabah saat 09.34’te deprem meydana geldi. 4,5 şiddetinde meydana gelen deprem İstanbul’da da hissedilirken, akıllara yine olası Marmara depremi ne zaman gerçekleşecek sorusu geldi.

Bu sabah saatler 09.34’ü gösterdiği sırada Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy’de yerin 5,4 kilometre derinliğinde, 4,5 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevresinde hafif şekilde hissedildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda gerçekleşen deprem, bölgedeki fay hattının tam ucunda meydana gelmesi nedeniyle uzmanların dikkatini çekti.

Yalova Çınarcık denince akla gelen korkunç senaryo henüz hafızalarsan silinmemişken, saat 09.34’te gerçekleşen depremin ardından artçı sarsıntılar devam etti. Saat 09.47’de meydana gelen artçı sarsıntıda aynı bölge bu kez 2,3 şiddetinde sarsıldı.

YALOLAV CINARCIK MERKEZLI 4.5 BUYUKLUGUNDE DEPREM- DHA

OLASI MARMARA DEPREMİ ENDİŞESİ

Yalova’da meydana gelen deprem olası Marmara depremi endişesini arttırdı. Çınarcık depremi Kocaeli’de de hissedilirken Karamürsel, Gölcük ve Değirmendere’de vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.