Mehmetçik Menbiç operasyonu için hazır

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon açıklamasının ardından sınırdaki Mehmetçik, hazırlıklarını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG varlığına yönelik operasyon mesajlarını vermiş ve adres olarak Fırat’ın doğusunu işaret etmişti. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan askeri birlikler gerekli hazırlıkları tamamladı. Mehmetçik artık, Menbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon için gün sayıyor.

TSK, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon ile terör örgütü YPG’nin PKK’nın sözde merkezi konumundaki Kandil Dağı ile bağlantısını kesmeyi planlıyor. Bir yandan Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon hazırlıklarını sürdüren Mehmetçik, diğer yandan Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerini hava harekatıyla vurdu. Harekatta Karacak, Sincar ve Gara bölgelerindeki terör hedefleri imha edildi.

Teröristler operasyon öncesi hendek ve mevzi kazıyor

TERÖRİSTLER KOBANİ ÇEVRESİNE MEVKİ KAZIYOR

Sınırın öte tarafındaki terör örgütü YPG’nin Kobani çevresine mevziler kazdığı görülüyor. Habercilerin aktardığı bilgilere göre teröristler bulundukları binaların çatılarına kum torbaları taşıyarak olası operasyona hazırlık yapıyor.

Terör örgütü YPG militanları sınırın sıfır noktasından Mehmetçik’in hareketlerini takip ediyor – (dha)

TERÖRİSTLER YEREL HAKLTAN DESTEK İSTİYOR

Kobani’de yayın yapan yerel yayın organları, TSK’nın operasyonu öncesi yerel halktan destek istiyor. Operasyondan oldukça çekinen terör örgütünün en büyük dayanağı, bölgedeki ABD askerleri. ABD’nin Kobani’de 4 üssü bulunuyor. ABD askerlerinin yanı sıra Fransız askerleri de Kobani’de 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.