Banka batıyor yalanıyla 46 bin lira dolandırdılar

yazar:

kategori: ,

Telefon dolandırıcıları her gün yeni bir yalanla vatandaşın karşısına çıkıyor. Son olay Sakarya’da meydana geldi. 57 yaşındaki Aydın Çelen’i arayan dolandırıcılar, Çelen’in parasının bulunduğu bankanın batacağını söyledi. Çelen’e hesaptaki parasını çekmesini söyleyen dolandırıcılar, 46 bin liralık parayı kendi hesaplarına havale ettirdi. Olayın dolandırıcıların tezgahı olduğu Aydın Çelen’in kızının dikkati sonucu ortaya çıktı.

Dolandırıcılar Şanlıurfa’dan Sakarya’da yaşayan Aydın Çelen’e telefonla ulaştı. Kendilerini banka görevlisi olaran tanıtan dolandırıclar, Çelen’in hesabındaki 46 bin 500 lirayı çekmesini ve verecekleri hesaba yatırmaları gerektiğini söyledi. Olayın, dolandırıcıların tezgahı olduğunu anlayan Kübra Bozan, yetlililere başvurarak hesaba gönderilen paranın 27 bin lirasına blona koydurttu. Dolandırıcılar Çelen’in gönderdiği paradan 19 bin 500 TL’yi başka bir hesaba EFT yoluyla gönderdi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılı tarafından bankaya gönderilen yazıda kalan paranın da Aydın Çelen’e iade edilmesi istendi.

Babasının dolandırıldığını fark eden genç kız, olayı polise bildirerek ailesinin birikimini kurtardı. (dha)

KIZI SAYESİNDE PARANIN YARISINI KURTARDI

Babasının hesabındaki 46 bin liranın gittiğini fark eden Kübra Bozan, babasını arayarak paraya ne olduğunu sordu. Babasının arsa aldım yanıtından şüphelenen genç kadın, eve gittiğinde babasının dolandırıcılarla konuştuğunu gördü. Telekonferans yoluyla dolandırıcılarla konuşan Kübra Bozan, sorduğu sorulara hep aynı yanıtı alınca durumdan şüphelendi ve polise gitti.

Polis ekipleri başlattıkları operasyona şüpheliyi Şanlıurfa’da yakaladı. ATM önünde parayı çekmek üzereyken yakalanan dolandırıcı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, ortağı N.K.’nın ise aranmasına devam ediliyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.