Evcil hayvanlar ihaleyle satılamayacak

yazar:

kategori:

Pet Shop’lar üzerinden gerçekleştirilen hayvan satış trafiğine sınırlandırma getiriliyor. Yeni düzenlemeyle el konulan hayvanlar ihale yoluyla Pet Shop’lara satılmayacak, isteyen vatandaşlar tarafından ücretsiz sahiplendirilecek.

Pet Shop’larda satılan evcil hayvanların durumuyla ilgili yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Yurt dışından kaçak yollarla yurda sokulmak istenirken el konulan evcil hayvanlar, bundan sonra ihaleyle pet shoplara satılmayacak. Yeni düzenlemeyle el konulan evcil hayvanlar, gönüllü vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak sahiplenebilecek.

Ticaret Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre, ihaleyle pet shoplara satılan hayvanlar artık isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek.

EVCİL HAYVAN ALMAK İÇİN PET SHOP’A GEREK KALMADI

Yeni düzenlemenin hayata geçirilmesiyle evcil hayvanlar artık sadece pet shop’larda satılmayacak. HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şen Polat evcil hayvan olmanın şartları için: “Önce HAYTAP’a başvuru gerçekleştirilmeli. Arkadaşlarımız başvuruları inceleyecekler. Örneğin, öğrencilere kesinlikle hayvan sahiplendirmiyoruz. Bebek bekleyenlere sahiplendirmiyoruz. Geçiçi bir heves olarak aldıkları için evinde daha önce hayvan beslememiş kişilere onay vermiyoruz.” dedi.

PET SHOP SAHİPLERİ ANLAŞMAYI DESTEKLİYOR

Yeni düzenlemeye pet shop sahiplerinden destek gelirken, internetten yapılan hayvan satışları konusunda uyarı geldi. Pet Shop sahibi Mehmet Özkalay, “Kesinlikle internet üzerinden hayvan satışı yapmıyorum. Oradan gelecek para bize yaramaz. Barınaklarda çok ciddi sayıdaki hayvan sahiplendirilmek için beklerken, internetten satışı onaylayamayız.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.