Kar yağışı Anadolu Yakası’nda etkili oluyor

yazar:

kategori:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ve AKOM’dan gelen kar yağışı tahminleri doğru çıktı. İstanbul’da salı gecesi başlayan kar yağışı çarşamba sabahıyla birlikte kent genelinde etkili oldu. Önceki gece 04..00 ile 05.00 arasında başlayan kar yağışı, sabahın ilk saatleriyle birlikte şiddetini arttırdı. İşlerine gitmek için uyanan İstanbullular, sabah saatlerinde kar yağışına şahit olurken özellikle Anadolu Yakası beyaza büründü. Kar yağışı Anadolu Yakası’nda Beykoz, Sarıyer ve Ümraniye’de etkili olurken yollar karla kaplandı.

AKOM kaynaklarından edinilen bilgilere göre kar yağışının etkili olduğu Çamlıca gişelerinde tipi söz konusu. Kar yağışı kentin farklı noktalarında farklı şiddette kendini gösteriyor. Kar kalınığı bazı noktalarda 5-6 cm’ye kadar yükseldi. Afet Koordinasyon Merkezi yetkilileri 2 gün önce yaptıkları uyarılarda kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olacağını belirterek, 5-6 cm yüksekliye ulaşacağını söylemişti.

AKOM ALARMA GEÇTİ

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) günlerdir beklediği kar yağışının başlaması üzerine alarm durumuna geçti. İstanbul’un birçok noktası kameralarla izleniyor. İBB ve AKOM yetkilileri 7 bin 300 personel, bin 357 araç, 53 kurtarıcı vinç ve 147 traktörle İstanbul’un kar yağışı ile imtihanına müdahale edecek.

İSTANBUL’DA YOLLAR ŞİMDİLİK AÇIK

Önceki gün sabah saatlerinde yüzde 70 civarında olan İstanbul’daki trafik yoğunluğu, bu sabah itibariyle bu oranın altına indi. Yetkililerin, toplu taşıma kullanın çağrısına uyan İstanbullular, trafikte kar yağışına bağlı olarak yaşanacak bir yoğunluğa neden olmadı. İstanbul genelin trafik yoğunluğu yüzde 50 seviyelerinde.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.