İstanbul’da beklenen kar ne zaman yağacak?

yazar:

kategori:

İstanbul’da geçtiğimiz hafta başından bu yana etkili olan soğuk hava, sert rüzgarla birlikte sıcaklıkların tek haneli rakamlara gerilemesine neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’la ilgili son hava tahminlerinde kar yağışı uyarısı yaparken, vatandaşlar İstanbul’a ne zaman kar yağacağını merak ediliyor. Eldeki ilk tahminlere göre kentin kuzey kesimlerinde kar yağışı etkili olacak.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’un önceki gün İstanbul için yaptığı kar yağışı uyarısı güncelliğini koruyor. AKOM’dan yapılan açıklamaya göre İstanbul’da bu akşamdan itibaren kesintili olarak kar yağışı etkili olacak. Sabah saatlerinden itibaren soğuk bir güne uyanan İstanbullular üşümeye devam edecek. Meteoroloji verilerine İstanbul’da yarın termometreler biraz daha düşecek. Uzmanlar özellikle yaşlı ve çocuklara sokağa çıkarken sıkı giyinmeleri konusunda uyarıda bulundu.

SICAKLIKLARIN DÜŞMESİYLE KAR YAĞIŞI GELECEK

Meteoroloji uzmanlarından edinilen bilgilere göre İstanbul’da yarından itibaren sıcaklıklar ciddi oranda düşecek. Kent genelinde devam eden karla karışık yağmur ve yağmur yağışının düşen sıcaklıkların etkisiyle kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

AKOM, yarın başlaması muhtemel kar yağışı nedeniyle İstanbullu sürücüleri uyardı. Yağış nedeniyle trafikte oluşacak yoğunluğa dikkat çeken yetkililer, sürücüleri toplu taşıma kullanmaya çağırırken, trafikte bulunacaklar içinse kar lastiği uyarısını yineledi.

İBB’DE KAR YAĞIŞI ÖNLEMİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar yağışı için önlemlerini aldı. Kent genelinde 7 bin personel görevlendirilirken, bin 500’den fazla araç ve 33 kış aracı trafiğe müdahale edecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.