Ziya Selçuk’tan eğitimde reform sinyali

yazar:

kategori:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’da Eğitim Bir-Sen’in toplantısında konuştu. Selçuk, 2018 Şubat ve Mart aylarında eğitimde reform sinyali verdi.

Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen Eğitim Raporu Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ocak, Şubat ve Mart aylarından itibaren eğitimde oldukça somut adımlar atacağız.” dedi. Eğitim Bir-Sen raporunda ise Türkiye’nin OECD sıralamasında üst sıralara çıkabilmesi için 130 binden fazla öğretmen atamasının gerekli olduğu ifade edildi.

Eğitim Bir-Sen Eğitime Bakış İzleme ve Değerlendirme Raporu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla sunuldu. Eğitim Bir-Sen’in raporuna göre ilk ve ortaöğretimde öğrenim gören öğrenci sayısı 17 milyon 885 bin iken, öğretmen sayısı 1 milyon 30 bin.

EĞİTİM BİR-SEN: 130 BİN ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Eğitim Bir-Sen yayınladığı eğitim raporuna göre, OECD sıralamasında geride kalan Türkiye’nin üst sıralara çıkabilmesi için 130 binden fazla öğretmenin sisteme dahil edilmesi gerekiyor.

Öğretmenlerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Bakan Selçuk, “Türkiye’deki sendikal hareketin öğretmenler lehine güçlenmesi ve öğretmenlerimizin daha iyi bir gelecek tasavvuru içerisinde olmasını sağlayacağız. Öğretmenlerimizin kendilerini daha mutlu hissetmeleri hepimizin ortak gayesidir.” dedi.

KISA SÜREDE SOMUT ADIMLAR ATACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, gelecek dönemde ilgili ‘somut adımlar atılacak’ ifadeleriyle reform sinyali verirken, “Çok kısa bir süre içerisinde ortaya koyacağımız tavırla okulları rasyonel şekilde izleme imkanımız olacak. Okulların her birinin kendi fotoğrafını ve geleceğini anlayabilme konusunda nesnel bir veri tabanı sağlayacağız.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.