Hulusi Akar’dan tek tip askerlik açıklaması

yazar:

kategori:

Bedelli askerlikle ilgili son düzenlemesini yapan hükümet, gelecek dönemde askerliği tek tip hale getirerek bedelli, kısa ve uzun dönem tartışmalarına son noktayı koyacağını açıklamıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tek tip askerlik çalışmalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Tek tip askerlikle ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, “Askerlik süresi tartışmalarını bitirecek yeni biz düzenleme getireceğiz.” diye konuşan Akar, ifadelerini yinelerken, “Çalışmalar sürüyor, amacımız kalıcı bir çözüm bulmak.” dedi.

GEÇİÇİ BİR ÇÖZÜM OLMAYACAK

AK Parti Meclis Grup Toplantısı öncesi basının sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Akar, “Tek tip askerlik düzenlemesi tamamlandığında geçici bir çözüm olmayacak. Elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlık olarak yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar neticesinde gerçek anlamda kalıcı bir çözüm getireceğiz. ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı olarak dikkatli ve hassas bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Akar, “Öyle bir çözüm bulmalıyız ki bir daha tekrar tekrar bu konu önümüze gelmemeli. Herkes bu çözüme göre çalışmalarını ve faaliyetlerini öngörebilsin.” diye konuştu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.