Büyükada yangınında 7 at telef oldu

yazar:

kategori:

Büyükada’da ahırların bulunduğu alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangın sırasında ahırda bulunan 7 at yanarak telef oldu.

Ahırların bulunduğu alanda çıkan yangın Büyükada sakinlerinin paniğe kapılmasına neden oldu. Bugün saat 13.30 sılarında çıkan yangının henüz hangi sebeble meydana geldiği bilinmezken, vatandaşlar itfaiye ekipleriyle birlikte yangına müdahale etti. Büyükada’da etkili olan rüzgar yangının ormanlık alana da sıçramasına neden olurken, alevler Maltepe Sahili’nden de görüldü.

ORMANLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangında Büyükada’daki Dilburnu Tabiat Parkı’nda da hasar meydana geldi. Ahır bölgesinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı ve çok sayıda ağacın kül olmasına neden oldu.

Yangında yaralanan atlar, veteriner hekimlerin kontrolüne bırakıldı (dha)

Yangının çıkmasının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, Maltepe’den de takviye ekipler deniz ambulansıyla Büyükada’ya gelerek yangına müdahale çalışmaların katıldı.

İtfaiye ekiplerinin müdahelesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında çok sayıda ahırın kullanılmaz hale geldiği görüldü. Yangın sırasında ahırda bulunan 7 atın telef olduğu öğrenildi.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.