Seçmen listeleri ne zaman askıya çıkacak?

yazar:

kategori:

1 Ocak 2019’a girişmesiyle, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim takvimi belli olmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim tarihine kadar yaşanacak süreci belirledi. Peki, yerel seçim öncesi hangi tarihler önemli? Seçmen listeleri ne zaman asılacak? İşte detaylar…

Yerel seçime 3 ay kala seçim takvimi işlemeye başladı. Takvime göre YSK, seçime katılacak partilerin ve seçmen listelerinin ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt verdi. Takvime göre Yüksek Seçim Kurulu, 2 Ocak tarihinde seçime katılabilecek partilerin isimlerini açıklayacak. Seçmen listeleri ise 4 Ocak sabahı itibariyle askıya çıkarılacak.

Seçime girecek siyasi partiler, 10 Ocak tarihine kadar hangi seçim çevrelerinde hangi esaslarla aday tespiti yapacaklarını Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmek zorunda.

ADAY BELİRLEME İÇİN SON TARİH 19 ŞUBAT

YSK’nın takvimine göre, siyasi partiler yerel seçimlerde belirledikleri adaylar listelerini en geç 19 Şubat’ta seçim kurullarına teslim edecek. Partilerin pusuladaki yerleri içinse 27 Şubat’ta kura çekilişi yapılacak.

Seçmen bilgi kağıtları ise 28 Şubat’tan itibaren dağıtılmaya başlanacak. 31 Mart’ta yarışacak adayların kesin isimleriyle 3 Mart tarihinde açıklanacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.