Yeni yılda trafik cezalarına zam yok

yazar:

kategori:

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2018 yılı, sürücüler açısından hayli masraflı geçmişti. 2018’de artan trafik cezalarına enflasyon farkı da eklenince mevcuz zamların 2019’de yüzde 24’e yakın arttırılması planlanıyordu. Vatandaşın büyük tepkisini çeken trafik cezalarındaki artıştan vazgeçildi. Hükümet ayrıca binlerce vatandaşın mağdur edildiği köprü geçiş cezalarının da affedildiğini duyurdu.

Trafik kanununda değişiklik öngören kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleşen oylama sonucu kabul edildi. Yasayla 2019’de yeniden değerlendirme kapsamında trafik cezalarında yapılacak yüzde 23,73 oranındaki artıştan vazgeçiliyor. Böylelikle 2018 yılındaki ceza oranları 2019’da da geçerli olacak. Yasa, köprü geçişlerinde kesilen cezalara da af getiriyor. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nden yasak geçiş yapan sürücüler affedilecek. Cezalarını ödeyen vatandaşlar ise 28 Şubat 2019 tarihine kadar başvurmaları halinde, paralarını 31 Mart 2019’a kadar geri alacak.

YSK ÜYELERİNİN GÖREV SÜRELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinin görev süreleri yeniden belirlendi. Buna göre 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim öncesi YSK’da görev değişimi olmayacak. Aralarında YSK Başkanı Sadi Güven’in de olduğu bazı YSK üyelerinin görev süreleri 2019 Ocak ayında sona eriyordu. Yeni yasayla YSK üyelerinin görev süreleri 1 yıl uzatılacak.

İmar düzenlemesinin kapsamı yeni yasayla genişletiliyor. Düzenlemeyle Boğaziçi’ndeki tarihi yapılar imar affından yararlanacak. Boğaz şeridindeki taşınmaz maliklerinin yapı kayıt belgesi almasının önü açıldı.

Vergi borçlarını yapılandıran fakat borçlarını ödemeyen vatandaşlara ise yeni bir fırsat daha verilecek.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.