Çelişkili köprü geçiş cezalarına af geldi

yazar:

kategori:

Cezalı köprü geçişleriyle ilgili konuşan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, ‘çelişkiler var’ dediği cezalar hakkında, “Ek bir madde ile düzenleme yeniden gözden geçirilmeli.” ifadelerini kullanarak, kesilmiş tüm cezaların affedildiğini söyledi.

310 bin ticari araç sürücüsüne Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş yaptıkları için milyonlarca TL ceza kesilmişti. Kesilen cezalara tepki gösteren sürücüler eylem yaparken, devreye giren TBMM Başkanı Binali Yıldırım, beklenen müjdeyi verdi.

CEZALARIN AFFI İÇİN DÜZENLEME GELİYOR

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçiş yaptıkları için ceza kesilen ve tebligatları da 2 yıl sonra yapılan sürücülerle, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Burada konuşan Yıldırım, “Geçişlere konu olan araçların yeniden gözden geçirilmesi lazım. Uygulamada bir takım çelişkiler söz konusu. Ulaştırma Bakanlığı’nın bu yönde yeni bir düzenleme yapması gerekiyor. Buna ihtiyaç var.” dedi.

Meclis Başkanı Yıldırım, köprü geçişlerinde ceza alan sürücülerle bir araya geldi (dha)

“DEVLET MELESİYİ ANLATAMADI”

Düzenlemeyle ilgili ‘çelişki var’ ifadelerini kullanan Meclis Başkanı Yıldırım, duyuru yapılmamasına da dikkat çekti. “Devlet, idare cezalarla ilgili gerekli duyuruları yapmamıştır. Mesele anlatılamamıştır.” dedi.

İBB ADAYLIĞINA YANIT

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde konuşan Yıldırım’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na olası adaylığı da soruldu. Meclis Başkanlığı’ndan istifa edeceği yönündeki iddialara yanıt veren Yıldırım, “Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.