Ankara’da Yüksek Hızlı Tren Kazası Meydana geldi

yazar:

kategori:

Ankara’da sabah saatlerinde meydana gelen hızlı tren kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı. Kazanın hızlı trenin aynı güzergahtaki kılavuz trene çarpması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Türkiye, sabah saatlerinde Ankara’dan gelen kaza haberiyle sarsıldı. Saat 06.30’da gerçekleşen yüksek hızlı tren kazasında şimdiye kadar 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 47 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Kazada hayatını kaybeden 9 kişiden 3’ünün makinist olduğu belirtildi.

Ankara’da gerçekleşen yüksek hızlı tren kazasında 3 makinist ve 6 yolcu hayatını kaybetti, 47 yolcu da yaralandı -dha

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı Cahit Turhan, 206 yolcunun bulunduğu yüksek hızlı trende meydana gelen kazaya ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Turhan, Yenimahalle’de yol kontrolünden gelen kılavuz tren ile yüksek hızlı yolcu treninin kafa kafaya çarpıştığını söyledi. Kazanın neden gerçekleştiğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ‘sinyalizasyon’ sisteminin çalışmadığı öne sürüldü.

BAKAN TURHAN: TEKNİK İNCELEME DEVAM EDİYOR

9 kişinin hayatını kaybettiği ve 47 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin ihmal iddiaları tartışılıyor. İki trenin neden aynı güzergahta olduğu sorusu yanıt arıyor. Bakan Turhan sinyalizasyon sisteminin çalışmadığına yönelik iddialara, “Teknik inceleme devam ediyor.” yanıtını verdi.

9 kişinin öldüğü tren kazasında ihmal mi var sorunu yanıt arıyor – dha

ENKAZ ALTINDA KİMSE KALMADI

Kazanın ardından çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Yenimahallede meydana gelen kazanın ardından yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, saatler süren enkaz kalkırma çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.