Tekirdağ Ulaşımındaki Düzenlemeler Görüşüldü

yazar:

kategori:

Tekirdağ’da her geçen gün artan trafik sorunun çözümü için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde toplantı düzenlendi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen ‘Hükümet Caddesi ve Tekira Kavşağı Düzenlemeleri’ toplantısında şehrin trafiğinde yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik yapılabilecekler görüşüldü.

‘ESNAFIMIZIN İŞLERİNİN HAREKETLENMESİNİ UMUYORUM’

Toplantıda konuşan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay yaptı. Cengiz Günay, “Bugün üyelerimizin bize bildirmiş olduğu serzenişler Hükümet Caddesi’ndeki düzenlemeleri konuşmak için bir aradayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.  Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın ise “Büyükşehir Belediye Başkanımızın duyarlılığı doğrultusunda bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Yapılan düzenlemeler ile esnafın işlerini hareketleneceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

‘PAZAR YERİNİN KESİNLİKLE KALKMASI GEREKİYOR’

Toplantıda konuşmasını yapmak üzere takdim edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yaşım gereği Tekirdağ’ın çok eski zamanlarını bilen biriyim. Şimdiki Cengiz Topel Caddesinin adı Kömür Pazarı’ydı ve orada kömür satılıyordu. Şimdi orada kömür satmak mümkün mü? Günümüzde oradan günde ortalama 36 bin araç geçiyor. Başka bir gerçek var ki; Tekira da oradaki bütün sistemi kilitliyor. Tekira’nın oraya yapılması Tekirdağ’ın en büyük yanlışıdır. Böyle olunca biz de mecburen bazı sistemlerimizi Tekira’nın oradaki hareketliliğe göre yönlendiriyoruz. Pazarın kalkması kesinlikle kalkması gerekiyor. Dünyada artık küresel ilkim değişikliği yaşanıyor, yağmurlar eskisi gibi rahat akacak kanal bulamıyor. Süleymanpaşa’nın merkezide 80 kilo yağışlar görüyoruz. Kendi belediye binamızı yapıyoruz. Bu bina bitmeye yakın Hükümet Caddesi’ne paralel bir yol yapacağız. Ciddi bir rahatlama olacak. Bugünkü toplantının amacı karşılıklı önerilerimizi dile getirmek” şeklinde konuştu.

Toplantı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan’ın Hükümet Caddesi ve Tekira Kavşağı’ndaki ulaşım konusunda gerçekleştirdiği sunumun ardından, esnafların öneri ve taleplerini dile getirmesi ile son buldu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.