Sivas Belediyesi başarılı öğrencileri ödüllendirmeye devam ediyor

yazar:

kategori:

Cumhuiryet Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Sivas’ta belediye, üniversite tercihlerinde ilk 5 binlik sıralamada yer alıp Cumhuriyet Üniversitesi’ni tercih eden öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirmeye devam ediyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni tercih eden başarılı öğrenciler, belediye tarafından ödüllendiriliyor. Üniversitenin kültür merkezinde düzenlenen ödül töreninde kürsüye çıkan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, üniversite sıralamasında ilk 5 binde olup, Cumhurşyet Üniversitesi’ni tercih eden başarılı öğrencileri ulaşım hediyesi ile ödüllendirdi.

Aynı törende konuşan bir diğer isim olan üniversite rektörü Alim Yıldız, bir önceki yıl ilk 5 binlik sıralamadan 13 öğrencinin tercih ettiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni bu yıl 60 öğrencinin tercih ettiğini belirterek, üniversiteni akademik ve sosyal imkanlarının arttığına dikkat çekti.

Sivas’ı tercih eden öğrencilere teşekkür ede Belediye Başkanı Sami Aydın, tercih edilen fakültelerin başında İlahiyat, Eğitim ve Tıp fakültelerinin geldiğini belirtti.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA TEK BİLET DÖNEMİ

Belediye Başkanı Sami Aydın, kent içi ulaşımda tek bilet dönemini hayata geçirdiklerini belirtken, söz konusu uygulama ile şehrin herhangi bir noktasından tek bilet ile üniversite yerleşkesine ulaşım sağlanacağını duyurdu. Kent merkezindeki yüksek kira fiyatlarının üniversite öğrencilerine yarattığı zorluğun farkında olduklarını kaydeden Başkan Aydın, bu uygulama ile öğrencilerin üzerinden maddi yükün azaltıcağını ifade etti.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.