SAMSUN KUŞ CENNETİ YEŞİL DOĞA’DA

yazar:

kategori:

Doğa dostu Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni Güven İslamoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Yeşil Doğa programında değerlendirdi.

CNN Türk ekranlarının doğal yaşam dostu programı ‘Yeşil Doğa’ programının gelecek programdaki konuğu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu. Samsun kentinin övünç kaynaklarından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Samsunsular ve belediye olarak yarattıkları kuş cennetini yerinden anlattı.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde gerçekleştirilen çekimlerde, bölgenin Türkiye’nin en geniş kuş türüne ev sahipliği yaptığını belirten Yılmaz, Kuş Cenneti adını verdikleri alanda doğal yaşamı korumak ve içinde yaşayan canlılara zarar vermemek için üstün gayret harcadıklarının altını çizdi.

Doğal çevreyi korumak adına 300 kadar kaçak konutun da yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Yusuf Ziya Yılmaz, bu gayretleriyle Kuş Cenneti’ni UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne soktuklarını da söyledi.

“ÖNCEDEN GÜNDE 1 KİŞİ GELMEZDİ, ŞİMDİ TÜRKİYE ÇAPINDA ZİYARETÇİMİZ VAR”

Kuç Cenneti’nin UNESCO Dünya Mirası listesinde kalıcı hale gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, verdikleri emeğin karşılığını da aldıklarını şu sözlerde ifade etti: “Yaptığımız çalışmaların sonucunda bilinirlik arttı. Eskiden belki günde bir kişinin bile gelip ziyaret etmediği Kuş Cenneti şimdi Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden ziyaretçilerini ağırlıyor.”

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.