Kaza sonrası naht sanatçısı oldu

yazar:

kategori:

Elazığ’da yaşayan 27 yaşındaki Ahmet Sait Gül, işyerinde geçirdiği ciddi bir kaza sonrasında işinden ayrılmak zorunda kalınca, lise yıllarında merak sardığı naht sanatına yöneldi. Genç adam, şimdi ablasının da desteğiyle Türkiye’nin farklı illerinden gelen siparişleri hazırlıyor.

27 yaşındaki Ahmet Sait Gül isimli genç, unutulmaya yüz tutmuş naht sanatını ablasının desteğiyle Elazığ’daki atölyesinde yaşatmaya çalışıyor. Elazığ’da yaşayan Ahmet Sait Gül, üniversitede elektrik-elektronik bölümünü bitirdi. Çalıştığı işyerinde ciddi bir kaza geçiren 27 yaşındaki genç, raporlu olduğu dönemde lisede merak sardığı naht sanatına yöneldi.

Evde oturduğu dönemde naht sanatıyla ilgili videoları izleyen genç adam, bu sanatın inceliklerini öğrendi. Evde kendi imkanlarıyla kıl testereyle ahşabı oymaya başlayan Ahmet Sait Gül, hobisini meslek edinmenin mutluluğunu yaşıyor.

KAZA SONRASI FABRİKAYI BIRAKTI

Geçirdiği kaza nedeniyle parmağını kaybetme noktasına geldiğini belirten Gül, “Kazadan sonra kendim evde çalışmaya başladım. Ondan sonra fabrikaya gitmemeye karar verdim ve atölyemi açtım.” dedi.

Fabrikayı bırakıp atölye açma kararına ailesi ve çevresindekilerin karşı çıkmasına rağmen vazgeçmediğini belirten genç sanatçı, “Tüm çevrem olumsuz yaklaştı. Naht sanatı ne diye bana soruyorlardı. Çok azimli çalışarak zaman içerisinde çalışmalarını büyüttüm. 6 ay içinde yüzden fazla eser çıkardım.” dedi.

EN BÜYÜK DESTEK ABLADAN GELDİ

En yakınlarının olumsuz tutumuna rağmen, azimle çalışarak hayallerini gerçekleştiren Ahmet Sait Gül’e en büyük desteği ise terepist olan ablası verdi. Oğlu trafik kazası geçiren abla Rümeysa Demirol’un kendisi de kansere yakalandığı için işine devam edemedi.

“Ben kendim terapistim. Geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle terapilerime ara verdim. Ama bu iş bana terapi gibi geldi.” diyen abla Demirol, şimdi kardeşi ile birlikte farklı illerden gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.