Antalya Kemer’i sağanak yağış vurdu

yazar:

kategori:

Antalya’nın Kemer ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İlçede dereler taştı, köprüler yıkıldı ve araçlar mahsur kaldı.

Antalya’da etkili olan sağanak yağış, Kemer ilçesinde hayatı durma noktasına getirdi. Önceki gün etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kemer’de evler sular altında kaldı. Ekili alanların büyük oranda zarar gördüğü Kemer’de dereler taştı, yollar kapandı ve araçlar mahsur kaldı.

Kemer’de etkili olan sağanak yağışın neden olduğu sel ekili alanları da vurdu – dha

Kemer’de 18 saat etkili olan sağanak yağış, metrekareye 450kg’dan fazla yağış bıraktı. Sağanak yağış bazı bölgelerde sele dönüşürken, Ağva Deresi taştı. Arslanbucak ve Kuzdere mahallelerinde yaşanan su baskınları nedeniyle vatandaşların ev ve işyerlerinde maddi hasar meydana geldi. Birçok bölgede evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

Sel nedeniyle körpüler yıkıldı çok sayıda araç mahsur kaldı – dha

KÖPRÜLER YIKILDI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Bölgedeki bazı yol ve köprülerde ulaşım aksadı. Hisarçandır yolunda 8 araç sel nedeniyle mahsur kaldı. Kesmeboğazı mevkiinde de bir köprü yıkılırken, Çalbalı Dağı’nda doğa gezintisine çıkan iki doktor yağış nedeniyle mahsur kaldı.

Çalbalı Dağı’nda mahsur kalan doktorlar Mehmet Salih Aslan ve Cahir Bozyeri, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Yağış Konyaaltı ilçesinde de etkili oldu. Boğaçayı’ndaki taşkın koruma çalışması sırasında bir iş makinası sel sularının ortasında kaldı. Mahsur kalan kepçe ve operatörü, ikinci bir iş makinasının yardımıyla kurtarıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.