Husumetli aileler 2 bin kişinin katıldığı yemekte barıştı

yazar:

kategori:

Bitlis’te aralarında husumet bulunan Dağ ve Durmuş aileleri Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Tezcan’ın aracılığıyla düzenlenen 2 bin kişinin katıldığı yemekte barıştı.

Bitlis’in tanınmış ailelerinden Dağ ve Durmuş aileleri arasında çıkan kavgada 18 yaşındaki Umut Durmuş hayatını kaybetmişti. Devam eden husumet nedeniyle iki aileden 9 kişi de yaralanmıştı. Aileler arasındaki kavgada kan dökülünce araya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Davut Tezcan girdi. Aile büyükleriyle görüşen Tezcan, Durmuş ve Dağ ailelerini barış masasına oturmaya ikna etti. 

Spor salonunda düzenlenen yemeğe 2 bin kişi katıldı

2 BİN KİŞİLİK DAVETTE BARIŞTILAR

Bitlis 100. yıl Atatürk Ortaokulu’na air spor salonunda düzenlenen barış yemeğine tam 2 bin kişi katıldı. Devlet protokolünün de yer aldığı davete Vali Oktay Çağatay ve yardımcısı Tamer Kılıç’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Müftüsü M. Faysal Geylani de katıldı. Barış yemeğine önayak olan Davut Tezcan, iki aileye mensup tam 2 bin kişiyi ağırlarken düzenlenen yemekte Kur’an da okundu.

“HUZURSUZLUK DEĞİL, HUZUR İSTİYORUZ”

Dev organizasyonda konuşan Davut Tezcan, kentte huzursuzluğu değil huzurun hakin olmasını istediklerini söyledi. Kendisi de husumetli ailelerden birinin mensubu olan Tezcan, barış masasının kurulmasında aile büyüklerinin verdiği desteğe de teşekkür etti.

“Devletimizle huzursuzluk çıkmasın diye, gençlerimize sahip çıkmalıyız.” diyen Tezcan, yemek masasına oturan aile büyüklerinden barış sözü aldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.