Ticaret Bakanı soğan ithalatını işaret etti

yazar:

kategori:

Soğan ve patateste meydana gelen fiyat artışını değerlendiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Gerekirse soğan ve patates ithal ederiz.” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, soğan ve patates fiyatlarında meydana gelen artışı Anadolu Ajansı Editör Masası’nda değerlendirdi. Çarşı ve pazar tezgahlarında kilosu 5 TL’yi aşan soğan için son dönemde meydana gelen hastalığın fiyatları arttırdığını belirten Pekcan, depolardaki soğanların da hastalıklı olduğunu söyledi.

Soğandaki hastalığın fiyat artışı beklentisi yarattığını vurgulayan Pekcan, depolarda bekletilen veya stoklanan soğanın da hastalıklı olduğunu belirtti. Ruhsar Pekcan, haberlerde de geniş yankı bulan depo baskınlarının devam edeceğini işaret ederek alınacak önlemler arasında soğan ve patates ithalatını da saydı.

TÜRKİYE SOĞAN İTHAL EDECEK

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan depo baskınlarını değerlendiren Bakan Pekcan, Maliye ve Ticaret Bakanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği baskınlarda sadece 3 deponun piyasaya soğan ve patates sattığını söyledi. Stokçuluğa karşı ithalat kozunu oynamaktan çekinmeyeceklerini belirten Pekcan, “Bizim de ticari enstrumanlarımız var, gerekirse soğan ve patates ithalatı yaparız.” dedi.




Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.