Meclis Başkanı Yıldırım’dan istifa iddiaların kaçamak yanıt

yazar:

kategori:

AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye adayı henüz kesinleşmemişken, kulislerde adı en kuvvetli geçen isim Meclis Başkanı Binali Yıldırım. Muhalefet, Yıldırım’ın İstanbul’da adaylığını koyması durumunda ‘siyasi etik’ ve ‘anayasa hükmü’ gereği istifa etmesini beklerken, Binali Yıldırım’dan istifa iddialarına kaçamak bir yanıt geldi.

Yerel seçimler öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın durumu tartışılmaya devam ediliyor. Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı görevinden istifa edeceği beklentilerine yanıt verdi. Konuyla ilgili ilk değerlendirmesini yapan Yıldırım, “Konu benim dışımdadır.” dedi.

YILDIRIM’DAN İSTİFA SORULARINA YANIT

Beştepe’de düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA ödül töreni öncesinde soruları yanıtlayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a, ‘aday olursanız istifa edecek misiniz?’ sorusu yöneltildi. Yıldırım, “İstifa tartışmaları benim dışımda. Konu kapanmıştır diye düşünüyorum.” dedi.

BAHÇELİ VE ERDOĞAN İSTİFAYA GEREK YOK DİYOR

Meclis Başkanı Yıldırım’ın İBB adaylığının kesinleşmesi durumunda muhalefet partileri Yıldırım’ın istifasının gerekli olduğunu ifade ederken, Cumhur İttifakı’nın tarafları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yıldırım’ın istifasına gerek olmadığını savunmuştu.

Önceki gün AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Genel Başkanı Erdoğan, Binali Yıldırım’ın istifası için “İstifa etmesine gerek yok. Adayımız 29 Aralık’ta açıklanacak” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.