Kasım ayında kartla alışveriş rekor kırdı

yazar:

kategori:

İnternet üzerinden kredi kartıyla yapılan ödemeler Kasım ayında yüzde 50 oranında arttı. Uzmanlara göre rakamların artmasında kampanyalar etkili oldu.

İnternet üzerinden alışveriş sitelerinin yaptığı kampanyalar Kasım ayında rekor getirdi. Kasım ayında kredi kartıyla internet üzerinden yapılan alışveriler yüzde 50 oranında arttı. Bankalar Arası Kart Merkezi verilerine göre, Kasım ayında banka ve kredi kartlarıyla internetten yapılan alışverişler 135 milyar TL harcandı.

BAKM verilerine göre kullanıcılar her 5 TL’lik alıverişin 1 TL’sini internetüzerinden yapıyor. BAKM’ye göre Kasım ayında Türkiye’de 65,9 milyon kredi kartı ve 144,5 milyon adet banka kartı bulunmakta. Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre Türkiye’de kredi kartı sayısı yüzde 6, banka kartı sayısında ise yüzde 11’lik artış meydana geldi.

Türkiye’de vatandaşın cebinde 210 milyondan fazla kart bulunuyor

HERKESİN EN AZ 2 KARTI VAR

Bankalar Arası Kart Merkezi verilerine göre Kasım 2018 itibariyle Türkiye’de kullanılan kart adedi 210 milyonu aştı. Nüfusu 80 milyona yaklaşan Türkiye’de bu rakamlara göre kişi başı en az 2 kart düşüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.