Dersi derste dinleyen öğrenciler para kazanacak

yazar:

kategori:

İstanbullu genç bir çiftin başlattığı girişimle öğrenciler, sadece derse giderek para kazanabilecek. Projeyle derse zamanında giden ve iyi not tutan öğrenciler gelir elde edecek.

Artık dersi derste dinlemek para kazandıracak. Üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren projede, dersine zamanda giden ve iy not tutan öğrenciler ceplerini dolduracak. 

29 yaşındaki genç girişimci Merve Saltalı, öğrenciler için geliştirdiği projeyle gündeme geldi. Hukuk mezunu olan Merve Saltalı, bilgisayar mühendisi eşiyle kafa kafaya verdi ve öğrencilerin tuttuğu ders notlarını gelir kapısı haline getirdi. “Benim fakültemde ders notları oldukça değerliydi. Eşimle kafa kafaya verdik ve neden bunları dijital ortama aktarmayalım dedik” ifadeleriyle projesini anlatan genç girişimci, “Öğrencilere bir kazanç kapısı açtık.” dedi.

DERS NOTLARININ SATILDIĞI PLATFORM

Öğrencilerin sınav dönemleri aradıkları tüm ders notlarının bulunduğu bir platform yarattıklarını belirten Merve Saltalı, “Öğrencilerin yazdıkları notları satabilecekleri ve aradıkları notları bulabilecekleri bir platform oluşturduk.” dedi.

Proje, öğrencileri hem fotokopi kuyruklarından hem de not tutan öğrenciyi bulma zahmetinden kurtarıyor. Öğrenciler, oluşturulan platformda aradıkları dersin notunu ücreti karşılığında edinebilecek.

ÖĞRENCİLİK YAPARAK PARA KAZANILACAK

Üniversitede derslerine zamanında giden ve sıkı not tutan öğrenciler, sadece bu davranışlarıyla kazanç elde edecek olmaları nedeniyle oldukça heyecanlı. Peki proje nasıl çalışacak? Öğrenciler, ücretsiz üye oldukları platforma tuttukları ders notlarını pdf formatında veya fotoğrafını çekerek aktarabilecek. Yükledikten sonra notların hangi üniversiteye, hangi derse ve konuya ait olduğunu açıklamalı olarak yazıyorlar ve istedikleri fiyatı belirleyerek satışa çıkarıyorlar.

BİN TL’YE DE NOT VAR 20 TL’YE DE

Ders ve konuların ağırlığına göre notların fiyatı da farklılık gösterebiliyor. Öğrenciler dijital ortama aktardıkları notlarına istedikleri fiyatı belirleyebiliyor. Platformda bin TL’ye de, 20 TL’ye de ders notu bulmak mümkün.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.