Terörle mücadelede rota Fırat’ın doğusu

yazar:

kategori:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütü YPG’nin işgali altındaki Menbiç’e operasyon düzenliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birkaç gün içinde Fırat’ın doğuna gireceğiz.” dedi.

Türk Savunma Sanayii zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’ye yönelik kapsamlı bir kara harekatının sinyalini verdi. “Birkaç güne operasyona başlıyoruz.” diye konuşan Erdoğan, müttefik ABD’nin terör örgütü YPG’nin Menbiç’i terk etme bahanesiyle Türkiye’yi oyaladığını ifade etti. Sabırların taştığını söyleyen Cumhurbaşkanı, “Fırat’ın doğunu teröristlerden temizleme harekatımıza birkaç güç içinde başlayacağız.” ifadeleriyle operasyonu tüm dünyaya ilan etti.

SURİYE HAVA SAHASI TSK’YA AÇILACAK MI?

Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyini Fırat’a kadar teröristlerden temizleyen TSK, Afrin’in ardından Menbiç’te de terör örgütü YPG’nin varlığını sona erdirmek için düğmeye bastı. Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatları öncesi başarılı have operasyonları gerçekleştiren TSK’nın, Menbiç operasyonu öncesi Suriye rejimine ait hava sahasını kullanması gerekiyor. Bu konu henüz bir netlik kazanmazken, Mehmetçik’in Suriye sınırına sevkiyatı sürüyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.