CHP Yıldırım’ın adaylığını Meclis gündemine taşıyor

yazar:

kategori:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmesi gerektiğini savunan CHP, Meclis’te soru önergesi verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel imzasıyla verilen soru önergesinde, Anayasa’nın 94’üncü maddesi gereğince Yıldırım’ın görevinden istifa etmesi gerektiğine dikkat çekildi.

İlgili maddede, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Yardımcılarının üyesi oldukları siyasi partilerin faaliyetlerine görevlerinin gereği olan haller dışında katılamayacağı belirtiliyor.

Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin aday tanıtım toplantısına katılmasının da Anayasa’ya aykırı olduğu savunuldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel imzalı soru önergesinde Yıldırım’ı istifaya davet etti. Özgür Özel, “Binali Yıldırım derhal istifa ederek Anayasa ihlaline son vermeyi ve demokrasi tarihine sürdüğünüz kara lekeyi sonlandırmayı düşünüyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL DEMİŞTİ

Binali Yıldırım’ın İBB adaylığının açıklamasından kısa bir süre önce konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım’ın istifasının söz konusu olmadığını söylemişti. Erdoğan’ın açıklamaları muhalefet cephesinde tepkiyle karşılanırken, parti liderlerinin Meclis’in açılışında konuyu gündemlerine taşımaları bekleniyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.