Buz gölünde bulunan yavru köpek son anda kurtarıldı

yazar:

kategori:

Buz tutan gölün üzerinde çaresizce yatan köpek yavrusu, çevre sakinlerinin onu fark etmesi üzerine polis ve AFAD ekipleri tarafından son anda kurtarıldı. Van’da yavru bir köpek, Sıhke Gölü’nde kendine yiyecek arıyordu. Yavru köpeğin üzerinde gezindiği buz kütlesi kırılınca, zavallı köpek kıyıya 150 metre uzaklıkta buz kütleleri ve göl suyu arasında kalakaldı.

Çevreden geçenler buz kütesi üzerinde yavru bir köpeğin olduğunu görünce durumu belediye, emniyet ve AFAD ekiplerine bildirdi. Kıyıya 150 metre mesafede buz kütlesi üzerinde bulunan köpek yavrusu, dalgıç polisin çabası sonucu bulunduğu yerden kurtarılarak hemen bakım servisine götürüldü. Köpek yavrusunu kurtaran dalgıç polis, “Su buz tutmuştu. Hayvan da herhalde hipotermi geçirmek üzereydi. Son anlarında yetiştik.” dedi.

Buz gölünde mahsur kalan köpek yavrusu, dalgıç polis sayesinde kurtuldu (dha)

SU VE BUZ ARASINDA KALMIŞTI

Görgü tanığı bir vatandaş yavru köpeği nasıl fark ettiklerini anlattı: “Buzun üzerinde donmuş vaziyette su ve buz arasına sıkışmıştı. Durumu yetkililere bildirdik. Polis ve dalgıçlardan yardım alarak beraber operasyon gerçekleştirerek köpüşü oradan kurtardıık.” dedi.

Vücut ısısını kaybeden yavruyu iyileştirmek için veteriner hekimler seferber oldu (dha)

VETERİNERLER SEFERBER OLDU

Buz kütlesi üzerinde donmak üzereyken bulunan yavru köpek hemen veteriner hekim kontrolüne verildi. Vücut ısısı düşen yavruyu kurtarmak için veterinerler seferber oldu.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.