Ayrıldığı sevgilisinden harcadığı parayı geri istedi

yazar:

kategori:

İstanbul’da yaşayan genç bir adam, ayrıldığı eski sevgilisinden kredi kartıyla yaptığı tüm harcamaları geri almak için mahkemeye başvurdu. Kredi kartını sevgilisine veren genç adam, 8 aylık ilişkinin bitmesinin ardından kız arkadaşının harcadığı tüm parayı mahkeme yoluyla geri istedi. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görülen davada, ismi açıklanmayan genç bir adam kız arkadaşının 220 TL’lik borcunu ödemesi için hiç düşünmeden kredi kartını sevgilisine verdi. Ay sonunda hesap kesim ektresini eline alan genç adam, 220 TL yerine bin 400 TL’lik harcamayı görünce hayatının şokunu yaşadı.

220 TL’lik kart borcu için kız arkadaşına verdiği kredi kartından önce bin 440 TL, sonraki ay ise kredi kartının tüm limiti olan üç bin 400 TL’nin harcandığını gördü. Genç adam, sevgilisinin fatura dışında harcama yaptığı için uyarırken, ilişkileri de sadece 8 ay sürdü. İlişkinin sona ermesiyle kredi kartını sevgilisinden geri alan genç adam, sevgilisinin yaptığı harcamayı tahsil etmek için mahkemeye başvurdu.

220 TL’lik borç için kredi kartını sevgilisine veren genç adam, kartın tüm limitinin kullanıldığını öğrendi.

ESKİ SEVGİLİDEN KREDİ KARTIYLA YAPTIĞI HARCAMALARI İSTEDİ

Anadolu Adliyesi’ne gelerek eski sevgilisinden şikayetçi olan genç adam, ‘iyi niyetinin suistimal edildiğini’ belirterek kız arkadaşının harcadığı parayı mahkeme yoluyla geri istedi. Genç adamın avukatı, müvekkilinin iyi niyetini suistimal edildiğini belirterek mağdur edildiğini öne sürdü. Eski sevgilinin avukatı ise davacının kredi kartını kendi rızasıyla verdiğini belirtti.

Mahkeme dosyayı bilirkişiye gönderirken, bilirkişi yaptığı inceleme neticesinde ‘kredi kartının rızayla sevgiliye verildiği’ yönünde kanaat belirtti ve istismarla ilgili kararı mahkemeye bıraktı. Genç adamın dava talebini reddeden mahkeme, “Kredi kartı rızayla verilmiştir.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.