Beşiktaş ilk yarıda hayal kırıklığı yaşattı

yazar:

kategori:

Süper Lig’in ilk yarısının son maçında Kasımpaşaya mağlup olan Beşiktaş, son 3 maçında galip gelemezken, ilk yarı performansıyla hayal kırıklığı yarattı.

Spor Toto Süper Lig’de 17. hafta mücadelesinde Kasımpaşa’ya 4-1 mağlup olan Beşiktaş’ın düşüşü sürüyor. Siyah beyazlı camiada tartışmalı hale gelen Şenol Güneş ve öğrencileri, Kasımpaşa karşısında son 5 sezonun en ağır mağlubiyetini alırken, son 3 maçında da 3 puana uzanamadı.

17 haftada 5 mağlubiyet alan Beşiktaş, lider Medipol Başakşehir’in 9 puan gerisinde 6. sırada yer alarak zirveden uzaklaştı. Süper Lig’e süper bir başlangıç yapan Beşiktaş, art arda aldığı galibiyetler bu sezon da iddialı olacağının sinyallerini verirken, ilerleyen haftalarda hem ligde hem de Avrupa’da kötü sonuçlara imza attı.

Golcülerin sustuğu Beşiktaş’ta ayakta kalan isimlerden Ryan Babel (dha)

GOLCÜLER SUSTU SAVUNMA ÇÖKTÜ

Ligin en güçlü hücumlarına sahip olan Beşiktaş, Cenk Tosun’un yerini dolduramadı. İlerleyen haftalarda Negredo’yu da gönderen siyah beyazlı yönetim büyük umutlarla transfer ettiği Vagner Love’den beklenen verimi alamadı.

Hücumda etkisiz bir grafik çizen Beşiktaş, savunmada da beklentilerin altında kaldı. Geçtiğimiz sezon Lyon’a satılan Marcelo’nun yeri bir türlü dolmadı. Savunmaya çare olması için transfer edilen Pepe ise yüksek maliyeti nedeniyle sözleşmesi fesih edilerek gönderilirken, stoper mevkiinde Vida ve Roco’dan başka alternatif kalmadı.

Beşiktaş’ta özellikle savunmada yapılan hatalar puan kayıplarına neden oldu (dha)

SON HAFTALARDAKİ DÜŞÜŞ ÖNLENEMEDİ

Ligin ilk 7 haftasında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Beşiktaş, bu haftanın ardından düşüşe geçti. ilk 7 haftada 13 gol atan Beşiktaş, kalesinde 8 gol gördü.

Hücum gücü zayıflayan Beşiktaş, savunmada da başarılı olamayında son 10 haftada iyice düşüşe geçti. Son 10 haftada sadece 3 galibiyet alan Beşiktaş, 12 puan toplayabildi. Beşiktaş son 10 haftada 4 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.