Bedelli askerlik eğitiminde neler var?

yazar:

kategori:

Yeni bedelli askerlik düzenlemesinde 21 günlük temel askerlik eğitimi tartışmalara neden olmuştu. Peki, bedelli askerlik eğitiminde neler var?

Seçimin ardından yürürlüğe giren bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanmak üzere 500 binden fazla kişi başvuru yapmıştı. Yeni düzenlemede 15 bin TL’lik bedel ve 21 günlük temel askerlik eğitimi tartışma yaratmıştı. Peki, 21 günlük temel askerlik eğitiminde neler var? 

21 günlük eğitimde erlere askeri disiplin, atış ve spor gibi eğitimler veriliyor.

Bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanarak 21 günlük temel askeri eğitime alınan erler, kışlalarda ne tür eğitimlerden geçiriliyor. 21 günlük temel askerlik eğitimi gündeme geldiği ilk andan itibaren tartışmalara neden olmuştu. Anadolu Ajansı, kışlaya girdi Ankara’nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugay Komutanlığı’nda bedelli eğitimini görüntüledi.

Askerlere disiplin, spor, yön tayini ve atış gibi konularda eğitim veriliyor. Ankara Polatlı’daki 58. Topçu Tugay Komutanlığı’nda eğitime alınan yükümlüler sabahın erken saatinde hazırlanarak güne topçu marşıyla başlıyor.

Güne erken başlayan erler temel bedel eğitimi yapıyor

Askerlikte yapılan temel bedel eğitiminde ise erler, tüfekli ve tüfeksiz olmak üzere sabah sporunu gerçekleştiriyor.

Askerler 25 metreden atış talimi gerçekleştiriyor

Eğitimin en önemli noktalarından biri atış talimi. Askerler komutanlarının gözetiminde 25 metrelik hedeflere atış talimi gerçekleştiriyor. Bedelli yasasından yararlanmak üzere başvuru gerçekleştiren 67 binden fazla yükümlü silah altına alınarak temel askerlik eğitiminden geçirildi. İlk 3 celp döneminde gerçekleştirilen alımların ardından 7 Şubat 2020’ye kadar 37 celp dönemi daha olacak. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlüler Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin yanı sıra Jandarma Komutanlığı’na bağlı 48 ildeki 92 birlikte eğitim görecek.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.