Soytarılık ile psikopatlık arasındaki ince çizgi

yazar:

kategori:

Bir televizyon kanalında yayınlanan yemek programında adını duyuran yarışmacı Murat Özdemir ya da sosyal medyadaki adıyla ‘MasterChef Murat’ bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.

Yarışmadaki agresif tavırları nedeniyle dikkat çeken ‘Murat Şef’ bu tavırları nedeniyle diskalifiye olduktan sonra kelimenin tam anlamıyla kendini kaybetti. Sosyal medya hesaplarından yaptığı garip paylaşımlarla, programda yakaladığı ilgiyi sürdürmek isteyen Murat Özdemir, zavallı papağanı Bahtiyar’a yaptığı eziyetle tüm Türkiye’nin kanını dondurdu.

Bahtiyar isimli papağan küçücük ciğerleriyle sahibinin elinde acı içinde ciyaklarken, ruhsal sorunlar yaşadığı apaçık belli olan Murat Özdemir, cep telefonu kamerasına “Acun Baba de ulan” diye haykırmaktaydı. Peki bir televizyon ‘soytarısı’ nasıl oldu da sosyal medya ‘psikopatı’ haline geldi? Soytarılık ile psikopatlık arasındaki ince çizgi nedir?

TV EKRANLARINDA AYNI İŞKENCEYİ İZLEYENLERE YAPTI

Murat Özdemir, karşımıza ilk olarak TV8’de yayınlanan Yemekteyiz isimli programla çıktı. Program, format gereği ‘garip’ tipleri yemek masasına oturturken; Murat Özdemir’in performansı ‘başarılı’ bulundu ki, daha kapsamlı bir yarışma olan MasterChef Türkiye’ye transfer oldu.

Programın ‘reyting yükünü’ çeken Murat Özdemir, bir süre sonra ya büyüsünü kaybetti ya da gerçekten kontrolden çıktı ki, programdan diskalifiye edildi. İşte asıl kırılma burdan sonra yaşandı. Sosyal medyada tam anlamıyla kendini kaybeden ‘Murat Şef’, herkese hakaret ve küfür yağdırdı.

MasterChef yarışmasında yakaladığı popülariteyi kaybetmek istemeyen bu adam, sosyal mecrada gündem olabilmek için ‘soytarılıktan’ ‘psikopatlığa’ terfi etti. Geçtiğimiz haftalarda karakolun önüne gelen Özdemir, sosyal medyadaki takipçilerine gözaltına alındığını iddia etti.

ZAVALLI BAHTİYAR’IN SUÇU NEYDİ?

Pazar günü son paylaşımını yapan ‘Murat Şef’ papağan Bahtiyar’a yaptığı eziyetle kendi sınırını aşmış oldu. Avucunun içine aldığı ufacık Bahtiyar’ı büyük bir hırsla sıkan Murat Özdemir, zavallı hayvanın kanadının ve ayaklarının kırılmasına sebep oldu. Veteriner hekim tarafından ameliyata alınan papağan Bahtiyar’ın kuş kadar canı, aldığı yaralara dayanamadı ve kuş olup uçtu.

Özetle, televizyon figürlerinin reyting adına yaptıkları ‘soytarılıkların’ kısa sürede ‘psikopatlığa’ evrildiğine tüm Türkiye şahit oldu. Murat Özdemir gibi hasta ruhlu binlerce insan müsveddesi, canlarını aldıkları yaraladıkları hayvanlar için bir miktar para cezası ödedikten sonra elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmaya devam ediyor- bu konunun önemli bir bölümü. Fakat işin medya kısmından baktığımızda reyting adına ekranlara çıkarılan yeni ‘Murat Özdemirlerin’ olmayacağını kim garanti edebilir?


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.