Sivas’ta taraftar ruhu yaş ve engel tanımıyor

yazar:

kategori:

Sivas’ta Valilik öncülüğünde başlatılan ‘Minik Yiğidolar Takımına Sahip Çıkıyor Projesi’ kapsamında öğrenciler ve engelli vatandaşlar Demir Grup Sivasspor-Göztepe maçı için tribünleri doldurdu.

Süper Lig’de bugün oynanan Demir Grup Sivasspor-Göztepe maçına çocuklar ve engelli vatandaşlar da konuk oldu. Sivas Valiliği’nin organize ettiği ‘Minik Yiğidolar Takımına Sahip Çıkıyor Projesi’ kapsamında Altınyayla ilçesindeki 7 okuldan 100 öğrenci ve Sivas Merkez’den 38 engelli vatandaş futbol maçına götürüldü. Sivas Valisi Salih Ayhan’ın rehberlik ettiği grup, kent merkezindeki tarihi yerleri gezdikten sonra 4 Eylül Stadı’ndaki zorlu mücadeleyi izlemek üzere tribündeki yerlerini aldı. Valilik, örnek oluşturacak projeyle hem çocuklara kenti tanıtıyor hem de engelli bireylerin hayata karışmasına önayak oluyor.

dha

KENTTEKİ EĞİTİM VE DÖNÜŞÜME KATKI

Projeyle ilgili görüşlerini aktaran Vali Salih Ayhan, çocukların Sivas’ı tanımalarını hedeflediklerini söyledi. Aynı zamanda kentin Süper Lig’deki temsilcisi Sivasspor tribünlerine gelen çocukların taraftar ruhu yaşamalarını istediklerini velirten Ayhan, “Bir taraftar kültürü oluşturmak istiyoruz. Şehir takımlarına sahip çıkmalarını, centilmence heyecan ve sportif aidiyeti hissetmelerini istiyoruz. Bu Sivas’taki eğitimde değişim ve dönüşümün de bir başlangıcı. ” diye konuştu.

SİVASSPOR AŞKI ENGEL TANIMAZ

Projeyle davet edilen 38 engelli vatandaşla yakından ilgilenen Vali Ayhan, Sivasspor’u yalnız bırakmayan engelli bireylere teşekkür etti. “Sivasspor aşkı yağmur, çamur, kar ve engel dinlemez” diyen Ayhan, “Taraftarlık sıcak evde oturarak olmaz. Sivasspor’u sevmenin bedeli olur.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında Sivas’ta oynanacak her maçta kente gelecek 100’ü aşkın çocuk tarihi yerleri de gezecek. Valilik ziyareti ve yemek ikramının ardından çocuklar Yeni 4 Eylül Stadyumu’nda Sivasspor maçını takip edecekler. Bir sezon içinde yaklaşık 2 bin çocuğun projeden faydalanması sağlanacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.