Sivas’ta sosyal yardımlaşma geleneği çekirdekten aşılanıyor

yazar:

kategori:

Sosyal yardımlaşmayı bir kent kültürü haline getiren Sivas Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin gıda ve giyecek gibi ihtiyaçlarının karşılanması için kurduğu Hayat Ağacı Derneği’nin kapılarını ilkokul öğrencilerine açtı.

Sivas Şeyh Şamil İlkokulu öğrencileri ve okul idarecileri, kentte sosyal yardımlaşmanın öncü kuruluşu Hayat Ağacı Derneği’ni ziyarette bulundu. Dernek binasını ve Gıda Bankası’nı gezen minik öğrenciler, küçük yaşta sosyal yardımlaşmanın ne olduğu ve neden bu kadar önemli oluduğu hakkında bilgi sahibi oldular.

Daha önce yine aynı okuldan 4. sınıf öğrencilerine ev sahipliği yapan Hayat Ağacı Derneği, o ziyaretten tam 1 ay sonra bu kez 3. sınıf öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Miniklere ziyaretlerinde ise Şeyh Şamil İlkokulu Müdür Yardımcısı Hakan Taşpınar ve Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdür Yardımcısı Mustafa Ağırsoy eşlik etti.

AMAÇ SOSYAL YARDIMLAŞMAYI KÜLTÜR HALİNE GETİRMEK

Ziyaret sırasında Hayat Ağacı Derneği’ni ilk kez ziyaret eden öğrencilerinn heyecanları gözden kaçmazken, okul müdür yardımcısı Hakan Taşpınar, öğrencilerin sosyal yardımlaşma konusunda bilinçlendirilmelerinin önemine dikkat çekerek, sosyal yardımlaşmayı Sivas’ta bir kent kültürü haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Derneğin Türkiye’ye model olan bir yardım kuruluşu olduğunu belirten Taşpınar, ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz alışveriş yaptığı Gıda Bankası’nın faaliyet göstermesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.