Pakistan Papağanı: Özellikleri Neler? Nasıl Beslenir?

yazar:

kategori:

Pakistan papağanı (Loriculus galgulus), Pakistan ve Hindistan’da yaşayan bir papağan türüdür. Bu eğlenceli papağan türü, küçük boyutları, açık mavi tüyleri ve erkek cinslerinin boyunlarında çıkan halkalarla tanınır. İngilizce’de Ringneck olarak bilinen pakistan papağanının, erkek türlerinin boyunlarında çıkan halka, onlara bu ismin verilmesine neden olmuştur.

Bu sayfada pakistan papağanlarının genel özelliklerini ve pakistan papağanı nasıl beslenir sorularınıza yanıtlar bulabilirsiniz.

Pakistan papağanının ortalama uzunluğu 15-17,5 cm’dir ve ağırlıkları 50-65 gram arasındadır. Bu papağanların en belirgin özelliği, çok gürültülü olmalarıdır. Bu papağanlar, çok sesli ve hareketli olmaları nedeniyle, evcil hayvan olarak da popülerdirler.

Pakistan papağanları, ormanların ağaçlarında yaşar ve gün içinde ağaçların dallarında tüylerini tararlar. Bu papağanlar, günlük yaşamlarında sık sık hareket ettikleri için, onların barınaklarında geniş hareket alanı olması önemlidir. Pakistan papağanları, genellikle yalnız yaşayan türlerdir ve cinslerarası ilişkileri sınırlıdır. Bu papağanların ömürleri ortalama 15-20 yıl arasındadır.

Pakistan Papağanı Nasıl Beslenir?

Evinizde pakistan papağanı besliyor veya beslemeyi düşünüyorsanız öncelikle bu türün inanılmaz büyük bir iştaha sahip olduğunu bilmelisiniz. Pakistan papağanı net bir sürü hayvanıdır. Bu nedenle sizinle birlikte ve sizin yediklerinizi yemek ister. Fakat iştahlı olmalarının yanında sindirim sistemlerinin kuvvetli olmaması büyük bir dezavantaj. Bu, her şeyi yemeğe istekli olan pakistan papağınınızı zararlı pek çok besinden uzak tutmanız demek. Aşağıda pakistan papağanı nasıl beslenir sorunuzun yanıtlarını bulabilirsiniz.

  1. Öğünlerini düzenli tutun: Pakistan papağanı için günde en az iki öğün sağlanması önerilir. Öğünlerin düzenli olması, papağanın sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmasını ve zamanında yemek yemesini sağlar.
  2. Çeşitliliği artırın: Pakistan papağanının diyetinde, taze sebzeler, meyveler, baklagiller ve protein kaynaklarının bulunması önemlidir. Bu öğünler, papağanın günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olacaktır.
  3. Temiz Su: Pakistan papağanı için her zaman temiz ve taze su sağlanması önemlidir. Su kaynaklarının sık sık değiştirilmesi ve temizlenmesi gerekir.
  4. Konserve hazır gıdalardan uzak tutun: Konserve ve hazır gıdalar pakistan papağanları için riskli olabilir. Özellikle tuz ve şeker, bu türün sindirim sistemini zorlayabilir. Konserve ve hazır gıdalar papağanınızın ishal olmasına neden olabilir.
  5. Kuru yemlerin kullanımı: Pakistan papağanının diyetinde, kuru yemler de kullanılabilir. Ancak bu yemler, taze yiyeceklerden daha az besin değeri sağladığı için, papağanın diyetinin ana kaynakları olmamalıdır.

Pakistan Papağanına Asla Verilmemesi Gereken Besinler Neler?

  1. Karbonhidratlar: Pakistan papağanının beslenmesinde, karbonhidratlara çok çok az yer verilmelidir. Bu besinler, papağanların sindirim sistemlerine uygun değildir ve sindirim sistemlerinde çeşitli problemlere neden olabilir.
  2. Meyve suyu: Hazır meyve suları içeriğindeki şeker nedeniyle pakistan papağanınızın sindirim sisteminde sorunlara yol açarak diyabete neden olabilir.
  3. Konserve besinler: Konserve besinler hem düşük besin değeri hem de yüksek tuz oranı nedeniyle pakistan papağanına verilmemesi gereken besinler arasındadır.
  4. Tatlılar: Tatlılar, papağanların diyetinde hiçbir şekilde kullanılmamalıdır. Bu besinler, papağanların sindirim sistemlerine uygun değildir ve aşırı miktarda tüketildiğinde, şeker içeriği nedeniyle diyabete yol açabilir.
  5. Kızartmalar: Kızartmalar yüksek yağ oranı nedeniyle papağanların sindirim sistemlerine uygun değildir ve aşırı miktarda tüketildiğinde, kolesterol seviyesini yükseltebilir.
  6. Fast food: Fast food, besinler de tıpkı kızarmalarda olduğu gibi papağanınızın kolesterol seviyesini yükseltebilir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.