İş garantili meslek lisesi boş kaldı

yazar:

kategori:

Rize’de turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek için açılan meslek lisesi, iş ve maaş garantisine rağmen beklenen ilgiyi görmedi. 120 öğrenci kontenjanlı liseye, 40 öğrenci kayıt yaptırdı.

Mezunlarına 2 bin 500 TL maaşla iş garantisi veren meslek lisesi öğrencisiz kaldı. Rize’de 120 öğrenci kontenjanlı turizm meslek lisesine sadece 40 öğrenci kayıt yaptırdı. Lüks otellerde ücretli staj yapan öğrenciler buna rağmen turizm meslek lisesine ilgi göstermedi.

Lise Müdürü Muhammet Kan, öğrencilerin staj dönemlerinde 2 bin ila 2 bin 500 TL’lik maaşla işe başladıklarını söyledi. “Okulu bitirdikten sonra öğrencilerimizin iş bulma imkanı oldukça yüksek.” diyen Müdür Kan, “Buna rağmen 80 öğrenci açığımız var.” ifadelerini kullandı.

Tam donanımlı mutfaklarda eğitilen öğrenciler aylık 2.500 TL maaşla staja başlıyor

AŞÇILIK VE RESEPSİYON EĞİTİMLERİ DE VERİLİYOR

Ekrem Orhan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi turizm sektörünün ara elaman ihtiyacını karşılıyor. Lisede atölyelerde öğrencilere pasta ve börek yapımı, sunumu ve resepsiyon eğitimi hizmetleri de veriliyor. 

İş ve maaş garantili liseye bu yıl sadece 40 öğrenci kayıt yaptırdı – dha

Öğrenciler mezun olduktan sonra staj yaptıkları işletmelerde aylık 2.500 TL maaşla işe başlıyor. Ancak 120 öğrenci kapasiteli liseye bu yıl sadece 40 öğrenci kayıt yaptırdı.

Tam donanımlı mutfaklarda yiyecek ve içecek hazırlamayı öğrenen öğrenciler, konaklama atölyelerinde ise resepsiyon hizmetleri konusunda tecrübe kazanıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.