Erdoğan’dan Suriye’nin geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’deki askerlerini çekme kararının ardından ülkenin geleceğiyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen organizasyonda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’deki askerlerini çekme kararını değerlendirdi. Bölgedeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen görüşmenin ardından ABD yönetiminin Suriye’nin kuzeyindeki askerlerini çekme kararı aldığı öne sürülmüştü.

SURİYE’NİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM’deki konuşmasında Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere hiçbir komşusunun toprağında gözünün olmadığını ısrarla vurguladı.

“Bizim kimsenin toprağında ve ekmeğinde gözümüz yoktur. Ama Suriye’den ülkemize gelecek terör saldırılarına karşı tavrımız kesindir.” diye konuşan Erdoğan, Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG yapılanmasının sona erdirileceğini işaret etti.

TRUMP, ‘DEAŞ’I TEMİZLER MİSİNİZ?’ DEDİ

ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği son görüşmenin detaylarını aktaran Erdoğan, Suriye’deki DEAŞ varlığının sona erdirilmesi konusunda hemfikir olduklarını kaydetti. Erdoğan, “Sayın Trump ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, bize ‘DEAŞ’ı siz temizler misiniz?’ diye sordu. Biz DEAŞ’ı temizleriz, temizledik.’ dedim.” ifadelerini kullandı.

FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYONU DUYURDUK

Erdoğan, önceki gün yaptığı Fırat’ın doğusun operasyon açıklamasını ABD ve dünya kamuoyuna duyurduklarını söyledi. Müttefiklerden gelen yanıt doğrultusunda kısa bir süre daha beklemeye geçtiklerini kaydeden Erdoğan, “Buradaki bekleme ucu açık bir bekleme değil.” şeklinde konuşaran ABD askerlerinin Suriye’den tahliyesini beklediklerini işaret etti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.