Bilimin Eğlenceli Hali projesi yeni yerine taşındı

yazar:

kategori:

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, eğitimdeki atılımlarına devam ediyor. Minikleri bilimle tanıştırmak için 2 yıl önce ilk adımı atılan ‘Bilimin Eğlenceli Hali’ isimli proje, yeni yerinde yoluna tam gaz devam ediyor. Hürriyet Mahallesi’nde yeni binasında hizemete devam eden Bilimin Eğlenceli Hali projesinde mininker, 3 boyutlu yazıcı, kod yazma ve robotik eğitimleri alırken, hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Bilimin Eğlenceli Hali projesi bundan sonra Hürriyet Mahallesi’nde eğitimlerine devam edecek. Daha önce 100. Yıl Gençlik Merkezi’nde miniklerle buluşan proje,  Hürriyet Mahallesi Rodosto Konakları yanındaki (eski Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi) yeni
binasında hizmet vermeye başladı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin temelini attığı projeye katılım fazla olunca, diğer belediye ve kentler de benzer projeleri hayata geçirmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, teknoloji çağının geldiği noktaya dikkat çekerken, “Çocuklarımız yetişkin olup iş hayatına atıldıklarında, şu anda insanların yaptığı birçok iş yapay zekâlara ve robotlara devredilmiş olacak. Bu durumda çocuklarımız ne iş yapacak? Teknoloji üreten bir ülke haline gelmekten başka şansımız yok. ” diye konuştu.

TEK ÇATI ALTINDA 4 ATÖLYE

Bilimin Eğlenceli Hali projesinin detaylarını paylaşan eğitmen Lale Çiftçi, tek çatı altında birbiriyle bağlantılı 4 alanda temel eğitim verdiklerini söyledi. Kod yazma 3 boyutlu yazıcı, robotik ve arduino eğitimleri verdiklerini belirten Çiftçi, söz konusu alanlarda çocukların kolay, orta ve zor seviyelerde eğitim aldıklarını söyledi.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ HERKES KATILABİLİR

Bilimin Eğlenceli Hali projesinin tamamen ücretsiz. 4 alanda verilen 16’şar saatlik eğitimlerle dileyen herkes projeye katılarak eğitimlerini tamamlamaları durumudna uygulama atölyelerinde hünerlerini sergileyebiliyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.