Beşiktaş Quaresma’sıyla Fenerbahçe’yi ezdi

yazar:

kategori:

Spor Toto Süper Lig’de haftanın mücadelesinde ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş, sahadan 3-1 galip ayrılarak şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. Geçtiğimiz hafta Pepe ve Talisca’nın kart görmesi nedeniyle iki önemli isimden yoksun çıkan Beşiktaş, seyircisinin müthiş desteğiyle Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek puanını 44’e yükseltmeyi başardı.

İlk yarısı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sona eren mücadelenin ikinci yarısında adeta Ricardo Quaresma fırtınası esti. Portekizli yıldız attığı 2 şık golle takımının galibiyetinde başrol oynarken, Bayern Münih karşısında gösterdiği vasat performansı da affettirmiş oldu.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e 5-0 yenilen Beşiktaş, kritik Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılarak şampiyonluğun en güçlü adayları arasında olduğunu duyurdu. Kritik maçın ilk 11’inde Pepe yerine Tosic’e şans veren Şenol Güneş, Talisca’nın yerine ise Medel’i alarak Hollandalı yıldız Babel’i Talisca’nın mevkiinde oynattı.

Maçın henüz 8’inci dakikasında konuk ekip Fenerbahçe son haftaların formda ismi Fernandao ile 1-0 öne geçti. Fabri’den seken topu iyi takip eden Fernandao, ceza alanı içinde müsait pozisyonda topu ağlarla buluştururken Beşiktaşlı oyuncuların ofsayt itirazları oldu.

1-0 geriye düşmenin ardından ileri uçta risk alan Beşiktaş, Love-Quresma-Babel 3’lüsü ile gol aradı. İlk yarıda istediği etkiyi yaratamayan Beşiktaş, ikinci yarıda Vida ile skoru eşitledi.

Sağ köşeden kullanılan kornerde ceza alanına sonradan giren Vida, şık bir kafa golüyle hem Bayern maçındaki hatasını affettirdi hem de Vodafone Park’taki taraftarını ateşledi. Bu golün ardından ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, Portekizli oyuncusu Quaresma’nın ayağından ikinci golü buldu.

77. dakika az adamla yakalanan Fenerbahçe savunmasında sağ çaprazda topla buluşan Q7, bilindik ‘trivela’ vuruşunu yaparak Kameni’yi avladı. İlerleyen bölümlerde Negredo’nun oyuna girmesi Beşiktaş’ın hücümdaki etkinliğini de arttırdı. Maçın uzatma bölümünde Beşiktaş atağını sürükleyen Negredo, sol çizgide Quaresma’yı gördü. Portekizli oyuncu sert ve düzgün bir vuruşla Kameni’yi ikinci kez avladı ve skoru tayin etti (3-1).

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.