Bakan Tüfenkci’den Malatyalı kadınlara ihracat sözü

yazar:

kategori:

Memleketi Malatya’da hemşerileriyle bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurtlu kadınların el işi kursu kapanış töreninin davetlisi oldu. ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesi kapsamında yeni mesleklerini edinen kadınların sertifikalarını dağıtmak üzere kürsüye çıkan Bakan Tüfenkci, ev hahımlarının özellikle halı dokuma işçiliklerine hayran kaldığını belirterek, her biri el emeği göz nuru olan bu ürünlerin yurt dışına ihracatı için gerekli adımların atılacağının sözünü verdi.

Bakan Tüfenkci’yle beraber kapanış töreninde hazır bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Yeşilyurt ile Başkan Polat, Yeşilyurt Meslek Ediiyor projesi hakkında kısa bilgiler de sundu. Projein, Türkiye ile AB arasındaki mali işbirlikleri kapsamında hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Polat, projeye toplamda 135 bin 445 Euro maddi kaynak aktarıldığını ve bunun yüzde 15 kadarını Yeşilyurt Belediyesi’nin kasasından çıktığını söyledi.

AB’ye sunulan 80 proje arasında yer alan 3 belediyeden biri olduklarını kaydeden Polat, hemşerilerine böyle bir imkan sundukları için çok mutlu olduğunu belirtti.

“İNSAN ODAKLI ROJELERE DEVAM EDECEĞİZ”

Törende söz alan Bakan Tüfenkci ise hükümetin her türlü engellemelere rağmen Türkiye’yi daha ileriye taşıma konusunda gösterdiği gayrete dikkat çekti. Türkiye’nin dört bir noktasında hizmet götürme yarışı içinde olduklarını kaydeden Bakan, “Bir yandan oynanan oyunları bozmaya, diğer yandan kadınlarımıza ve gençlerime faydalı işler yapmaya gayret gösterdik.” diye konuştu.

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.