Altın ve döviz tahvilinde alt limit ne kadar?

yazar:

kategori:

Bireysel yatırımcı için altın ve döviz tahvili geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Peki kazan oranları ne kadar? Altın ve döviz tahvilinde alt limit kaç TL?

Maliye ve Hazine Bakanlığı, devlet tahvili için düğmeye bastı. Yastık altındaki döviz ve altınını getirenler 1 yıllık faiz avantajından ve stopaj indiriminden yararlanacak. Devlet tahvilinde dolar yatırımı yapacak olanlar için alt limit 10 bin dolar.

Hazine Bakanlığı’nın devlet tahvili fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşların, alt limit olarak 10 bin dolar yani 54 bin TL yatırmaları gerekiyor. Bu rakamın 1 yıllık getirisi ise yüzde 4. Bir yıllık süreçte dolar kuru bugünkü gibi 5,40 TL seviyeside kalırsa tahvile yatırılan 54 bin TL, 56 bin 160 TL olacak. Dolar yüzde 18 artarsa, tahvildeki meblağ 63 bin 880 TL oluyor.

Euro tahvilinde yıllık kazanç yüzde 2,5

EURO’DA ALT LİMİT 10 BİN EURO

Tercihini Euro tahvilinden yana kullanmak isteyen vatandaşlar ise alt limit olarak 10 bin Euro yatırmak zorunda. Euro tahvilinde yıllık getiri ise yüzde 2,5.

Yeni uygulamada bir diğer avantaj ise stopaj indirimi. Yüzde 15 olan stopaj vergisi, yüzde 10’a indirildi. En kazançlı tahvil yatırımı ise altında; 1 kg altın yatıran vatandaş yıl sonunda 15 çeyrek altın kazanabilecek. Altın yatırımında alt limit bulunmuyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.