Asgari ücret komisyonu 2019 zammını açıkladı

yazar:

kategori:

Enflasyon ve döviz kurundaki olağanüstü artış nedeniyle 2018 yılının ikinci yarısından itibaren beli bükülen işçinin gözü bugün gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda alınacak karardaydı. İşçi, işveren sendikaları ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı. Toplantıda milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2019 yılı asgari ücret rakamları açıklandı. Enflasyondaki artışı göz önünde bulunduran hükümet asgari ücrete yüzde 26,05 oranında zam yaparak net 2 bin 20 TL olduğunu açıkladı.

Asgari ücretli vatandaş yeni yılda net 417 TL zamlı maaş alacak. Karar, Asgari Ücret Komisyonu’nda oy birliğiyle alınırken, Türk-İş Başkanı “Kabul edilebilir bir rakam” ifadelerini kullandı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, “Mevcut enflasyon oranındaki artışın üzerinde bir zam yaparak, işçimizi ezdirmeyeceğim sözünü tuttuk. Bu rakam komisyon tarafından oy birliğiyle alınmıştır. 3 çocuklu asgari ücretli çalışanımız aylık 2150 TL ücret alacak.” dedi.

TÜRK-İŞ: MÜKEMMEL DEĞİL AMA KABUL EDİLEBİLİR

Komisyon masasın işçileri temsilen oturan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “İki bin TL’yi aşma eşiğimiz vardı. İnsanca yaşamayı sağlayacak bir ücret! Şimdi bu ücret mükemmel bir ücret mi? Mükemmel bir ücret değil ama bu ücret kabul edilebilir bir ücret.” şeklinde konuştu.

İŞVERENDE MEMNUN

Komisyonun bir diğer üyesi işveren sendikası ise 2020 TL’lik asgari ücretli ilgili olarak memnuniyetini dile getirirken, “Türk işverenleri olarak ülkemizin büyümesine ve kalkınmasına yönelik tüm çabaları desteklemeye ve üretmeye devam edeceğimizi bir kez daha duyururuz.” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.